Destination AARhus: Kommunikationspraktikant – forår 2021

Destination AARhus: Kommunikationspraktikant – forår 2021

                       

Er du vores næste kick-ass kommunikationsninja, der brænder for strategisk ekstern kommunikation, storytelling og SoMe? Vil du være med til at sætte Greater Aarhus på IT-verdenskortet i samarbejde med områdets største IT-virksomheder? – Så er det DIG, vi leder efter!

Bliv en del af et ambitiøst team

Hos Destination AARhus arbejder vi hver dag på at gøre Greater Aarhus internationalt kendt som en attraktiv karrieredestination for IT / digitale talenter og professionelle. Foreningen er forankret i et stærkt samarbejde imellem 12 IT-ledende virksomheder – The LEGO Group, Grundfos, Salling Group, Danske Bank, Kamstrup, Bestseller, Systematic, Bankdata, SOS International, Delegate, Trifork, Billund Lufthavn – og en række lokale partnere.

Som praktikant bliver du en del af et ambitiøst sekretariat, bestående af to fuldtidsansatte. I fællesskab har vi ansvaret for en række initiativer, aktiviteter og events indenfor Talent Attraction & Retention, Employer Place Branding og Project Management, herunder netværksmøder, meetups, workshops, hacakthons, TechBlog, etc. I teamet arbejder vi tæt sammen, og der er ikke langt fra idé til handling. Vi har fart over feltet, men løser altid vores opgaver med et smil og højt humør.

“Under praktikforløbet fik jeg rig mulighed for at udvikle mig fagligt og prøve kræfter med nye kommunikative discipliner. I det lille team blev jeg med det samme involveret i mange spændende projekter og kunne dermed sætte mit eget præg på foreningens udvikling. Hvis jeg fik chancen, så ville jeg søge denne praktikstilling igen!”

Line, tidl. praktikant og nuv. studentermedhjælper

Praktikforløb med fokus på strategisk ekstern kommunikation, storytelling & SoMe

Fra første praktikdag vil du få ansvaret for en række eksterne kommunikationsopgaver både indenfor drift, udvikling og support. Dine primære ansvarsområder vil bl.a. være: 

  • Storytelling & tekstforfatning, fx Company Insights artikler, ambassadørhistorier, medlemspræsentationer, pressemeddelelser og TechBlog
  • Daglig drift og kampagneplanlægning på SoMe-kanaler (Facebook, LinkedIn, Twitter)
  • Månedlige nyhedsbreve
  • Website vedligeholdelse og udvikling (SEO, Google Ads, Google Analytics) 
  • Udarbejdelse af grafisk materiale og video/billedrapportering
  • Support af projekter og til events, fx meetups, workshops & internationalt hackathon
  • Din unikke idé som sætter Greater Aarhus på IT-verdenskortet!

Der vil i løbet af praktikforløbet være 2-3 rejsedage til Barcelona, Spanien i forbindelse med et internationalt hackathon.

Hvem er du? 

Du er i gang med en erhvervs-, bachelor- eller kandidatuddannelse indenfor kommunikation, marketing, journalistik eller lignende. Du har fagligt stærke kommunikative evner, og formår at arbejde selvstændigt og struktureret. Ligeledes har du sans for at opfange den gode historie og formidle den til din målgruppe. Erfaring med kommunikationsopgaver, tekstforfatning, SoMe og Adobe (Illustrator, InDesign, Photoshop) fra studiejobs vil være en fordel, men ikke et krav. 

Du vil beskrive dig selv som en udadvendt, positiv og proaktiv teamplayer, der arbejder målrettet og ansvarligt med enhver given opgave. Desuden er du omstillingsparat, kvalitetsbevidst og kan holde overblikket med et smil på læben. 

Da vi arbejder i en international kontekst, mestrer du både engelsk og dansk skriftligt og mundligt. 

Vi tilbyder 

Som praktikant vil du indgå i et uformelt og socialt arbejdsmiljø med faglig sparring og dygtige kollegaer, hvor du får rig mulighed for at omsætte din viden og innovative ideer til praktiske hands-on erfaringer. Foruden et unikt fremtidigt netværk blandt repræsentanter i medlemsvirksomhederne og partnere vil du også få en mentor, 2-3 dages udenlandsrejse, hyggelige fredagsbarer, kaffe ad libitum og evt. givet en økonomisk erkendtlighed for god performance. 

Der stilles arbejdscomputer og fast kontorplads til rådighed hos Erhvervscentrum Aarhus, Dokk1, hvor Destination AARhus huserer til dagligt.   

Ansøgning & spørgsmål

Praktikforløbet forventes at være fra medio januar indtil ultimo juni 2021, men aftales nærmere ift. din studieplan. Send din ansøgning til maria_thing@destinationaarhus.com hurtigst muligt, da ansættelsessamtaler afvikles løbende.

I tilfælde af spørgsmål kontakt Maria Thing, Head of Secretariat, tlf.: 25 64 65 55 eller via oven-stående e-mailadresse. 

Om Destination AARhus

Destination AARhus blev dannet i 2017 på det lokale erhvervslivs initiativ og er i dag et professionel foreningsnetværk bestående af 12 IT-ledende virksomheder i Aarhus og omegn, som samlet repræsenterer +5.000 IT-jobs. Der samarbejdes tæt med en række lokale institutioner og organisationer, bl.a. Aarhus Universitet, Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Erhverv Aarhus og HEADSTART. Vores mission er at gøre Greater Aarhus til den mest attraktive karrieredestination for IT / digitale talenter og professionelle. Der arbejdes med Talent Attraction & Retention, Employer Place Branding og Project Management gennem en række initiativer, aktiviteter og events. Læs mere her: https://destinationaarhus.com