Aarhus Kommune: Praktikant til politisk og strategisk opgaveløsning hos Teknik og Miljø

Aarhus Kommune: Praktikant til politisk og strategisk opgaveløsning hos Teknik og Miljø

Brænder du for at afprøve dine teoretiske færdigheder på et område med politisk opmærksomhed, og hvor borgerne er helt tæt på? Så tilbyder vi en spændende og alsidig praktikmulighed i Teknik og Miljø i Aarhus.

I Teknik og Miljø varetager vi opgaver inden for fx byudvikling, byliv, grøn omstilling, mobilitet, natur og miljø – og altid med fokus på at skabe værdi for borgere og samfund.

Hos os kommer du til at arbejde i krydsfeltet mellem politik og praksisnær opgaveløsning og vil blive tilknyttet en gruppe af dygtige stabskonsulenter, som understøtter områderne Byliv og Byrum i den strategiske og politiske opgaveløsning. I Byliv og Byrum arbejder vi bl.a. for bedre cykelstier, opsætning af flere træer i midtbyen og forskønnelse af torve og pladser. Vi arbejder tæt sammen med vores dygtige fagmedarbejdere, ledelse og kolleger i rådmandsekretariatet, og vi vægter samarbejde højt.

To dage er sjældent ens, og vi har masser af spændende opgaver.

Din hverdag som praktikant

Du får en mentor, der har fokus på det gode praktikforløb – og som vil introducere dig til de to områder, du skal hjælpe med at understøtte. Vi vil have fokus på at guide og vejlede dig, så du realiserer din aftalte plan for praktikken. Vi har mulighed for at tilrettelægge de konkrete opgaver efter dine interesseområder og kompetencer.

Du vil skulle arbejde tæt sammen med stabskonsulenterne i områderne. Vi er alle topengagerede og sætter pris på et uformelt arbejdsmiljø, hvor der både er plads til grin og kaffe.

Du kommer til at arbejde med bl.a. kvalitetssikring af politisk og strategisk materiale og vil også selv skulle skrive notater, taleudkast mv. Der er også mulighed for at hjælpe til med længerevarende strategiske og processuelle indsatser. Hos os vil du få et godt indblik i Teknik og Miljø som arbejdsplads og fremtidig karrieremulighed. 

Der er tale om en ulønnet praktik af en varighed på mellem 3-6 måneder. Arbejdstiden er typisk mellem 30-37 timer om ugen. Der er mulighed for fleksible arbejdstider, og vi tager naturligvis hensyn til undervisningsaktiviteter.

Hvem er du?

  • Du er ved at uddanne dig til cand.scient.pol. eller lignende
  • Du har lyst til at arbejde i en politisk ledet organisation
  • Du har stærke kommunikative kompetencer – både i skrift og tale
  • Du kan bidrage med kreative inputs i vores opgaveløsning
  • Du forstår værdien af et godt samarbejde.

 

Øvrigt om praktikpladsen

  • Der er gratis kaffe og frugtordning samt god kantine med medarbejderrabat
  • Der er mulighed for socialt fællesskab med andre praktikanter i Teknik og Miljø
  • Vi holder til i et inspirerende kontormiljø på Karen Blixens Boulevard i Brabrand.

 

Lyder det som noget for dig?

Klik på ”Ansøg her” ovenfor, for at blive sendt videre til Aarhus Kommunes ansøgningssystem. Klik derefter på “Ansøg” for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Der er ansøgningsfrist onsdag den 12. april 2023 og samtaler forventes afholdt onsdag den 19. april 2023.

Vi forventer, at du starter den 1. september 2023.

Vil du høre mere, så kontakt gerne stabskonsulent Denise Tetangco på tlf. 2116 6435 eller på mail tdkd@aarhus.dk.

Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/
De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement