Teknik og Miljø: Praktikant med fokus på energiledelse og bygningsdrift

Teknik og Miljø: Praktikant med fokus på energiledelse og bygningsdrift

Har du lyst til at afprøve dine teoretiske færdigheder og viden fra undervisningen med konkrete projekter og hverdagens udfordringer? Er du ingeniør-, maskinmester- eller energiteknologstuderende og motiveret for et praktikophold i afdelingen Ejendomme?

Så er vi et godt match! Vi søger lige nu en praktikant til et spændende praktikophold. Aarhus Kommune har 2,4 millioner kvadratmeter, og vi har en bred sammensat portefølje af bygningssegmenter fra skoler, daginstitutioner, administrationsbygninger til svømmehaller. Vi arbejder med energiledelse, energirenoveringer og energirigtig drift af vores bygninger, som vi gerne ser du bidrager med.

Om praktikken

Vi sørger for, at du bliver introduceret til arbejdet og oplært i brug af værktøjer og metoder, så du kommer godt fra start. Derudover får du tildelt en mentor, der under praktikforløbet vil guide, vejlede og støtte din udvikling ud fra din uddannelsesplan og kompetencer.

Hvordan bliver din hverdag

Du bliver en integreret del af vores tværfaglige energiledelsesteam, som består af dygtige og engagerede medarbejdere. Vi arbejder med varierende opgaver f.eks.:

 • Overvågning af Aarhus Kommunes energiforbrug
 • Dataopsamling og målerudskiftninger
 • Bygningsanalyser og beregninger
 • Udarbejdelse af beskrivelser, udbud og udførsel af konkrete projekter
 • Dialog med teknisk personale og leverandører


Mange af vores opgaver løses i samarbejde med andre afdelinger, og du kan derfor glæde dig til at spare med kollager og faglige specialister i den øvrige del af organisationen.

Der er tale om ulønnet praktik på 3-6 måneder med en arbejdstid på 30-37 timer om ugen som udgangspunkt. Der er mulighed for fleksible arbejdstider, og vi tager hensyn til dine undervisningsaktiviteter.
Som praktikant i afdeling Ejendomsprojekter bliver du en del af Teknik og Miljø, der har hovedkvarter i kontorbygningen Blixens i Gellerup i Aarhus.

Hvem er du?

 • Er ved at uddanne dig til ingeniør, maskinmester eller energiteknolog
 • Er nysgerrig på at afprøve teori i praksis
 • Kan samarbejde med et team
 • Har lyst til at arbejde i en politisk ledet organisation
 • Kan bidrage med kreative inputs og er klar til at gøre en forskel
 • Taler og skriver flydende dansk

 
Øvrigt om praktikpladsen

 • For den engagerede studerende kan der være mulighed for studiejob efter praktikken
 • Der er gratis kaffe og frugtordning samt god kantine med medarbejderrabat
 • Der er mulighed for socialt fællesskab med andre praktikanter i Teknik og Miljø 


Hvis du vil høre mere om praktikpladsen, så kontakt gerne afdelingsleder Nicolaj Kiilerichpå tlf. 4187 3176 eller på mail nicki@aarhus.dk.

Ansøgning

Klik på Ansøg-knappen øverst på siden, for at blive sendt videre til den side, hvor du kan udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Ansøgningsfristen: 
1. juni 2023 med opstart 1. september 2023.

Her kan du læse mere om Teknik og Miljø Bliv en del af Teknik og Miljø (aarhus.dk)
 
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/
De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement