Aarhus Kommune: Praktikant til Byplanlægning i Teknik og Miljø

Aarhus Kommune: Praktikant til Byplanlægning i Teknik og Miljø

Har du lyst til at afprøve dine teoretiske færdigheder fra undervisningen med konkrete projekter og hverdagens udfordringer? Er du arkitektstuderende eller studerer du byplanlægning eller bydesign og er du motiveret for et praktikophold i Plan og Byggeri, Aarhus Kommune? 

Så er vi et godt match! Vi søger lige nu en praktikant til Plan, hvor vores primære opgave er udarbejdelse af lokalplaner og helhedsplaner. 
Aarhus Kommune er i rivende udvikling. Det betyder flere ønsker til ny byudvikling, til omdannelse af nedslidte erhvervsområder, til ændringer i udsatte boligområder samt store og små ønsker til fysiske forandringer generelt i hele kommunen. En stor og spændende udvikling som Teknik og Miljø bidrager til og planlægger for. 

Om praktikken

Vi sørger for, at du bliver introduceret til arbejdet og oplært i brug af værktøjer og metoder, så du kommer godt fra start. Derudover får du tildelt en mentor, der under praktikforløbet vil guide, vejlede og støtte din udvikling ud fra din uddannelsesplan og kompetencer.

Hvordan bliver din hverdag 

Du bliver en integreret del af et lokalplanteam, som består af dygtige og engagerede medarbejdere. Vi arbejder med varierende opgaver f.eks.: 

 • Projektledelse af lokalplaner
 • Samarbejde med byens udviklere
 • Afklaring af plangrundlag
 • Udfærdigelse af plandokumenter


Mange af vores opgaver løses i samarbejde med andre afdelinger, og du kan derfor glæde dig til at sparre med plankolleger og fagspecialister i den øvrige del af organisationen.

Der er tale om ulønnet praktik på 3-6 måneder med en arbejdstid på 30-37 timer om ugen som udgangspunkt. Der er mulighed for fleksible arbejdstider, og vi tager hensyn til dine undervisningsaktiviteter.
Som praktikant i Planbliver du en del af Teknik og Miljø, der har hovedkvarter i kontorbygningen ’Blixens’ i Gellerup i Aarhus. 

Hvem er du?

 • Er ved at uddanne dig til arkitekt eller byplanlægger.
 • Er nysgerrig på at afprøve teori i praksis 
 • Kan samarbejde med et team 
 • Har lyst til at arbejde i en politisk ledet organisation
 • Har en god forståelse og flair for planlægning, arkitektur og samarbejde
 • Kan bidrage med kreative inputs
 • Taler og skriver flydende dansk

 
Øvrigt om praktikpladsen

 • For den engagerede studerende kan der være mulighed for studiejob efter praktikken
 • Der er gratis kaffe og frugtordning samt god kantine med medarbejderrabat
 • Der bliver mulighed for socialt fællesskab med andre praktikanter i Teknik og Miljø 


Hvis du vil høre mere om praktikpladsen, så kontakt gerne Afdelingsleder Lisbeth Roi på tlf. 51178707eller på mail lrm@aarhus.dk 

Ansøgningsfristen: den 1. november 2023 med opstart 1. februar 2024.

Ansøgning
Klik på ”Ansøg” ovenfor for at komme til siden, hvor du kan udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
  
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!
 
Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement