fbpx

Folkeuniversitetet: Praktikant til Formidling & Events

Folkeuniversitetet: Praktikant til Formidling & Events

Bliv praktikant på Folkeuniversitetet

Tør du tænke kreativt, selvstændigt og brænder du for formidling og events? Vil du dele din faglighed med andre? Vil du gerne sætte dit eget aftryk på et konkret projekt? Folkeuniversitetet søger praktikanter, som vil blive en del af Folkeuniversitetets sekretariat, og som vil få individuelle opgaver tilrettelagt efter uddannelsesbaggrund.

Hvad er Folkeuniversitetet? 

På Folkeuniversitetet formidler vi forskningens metoder og resultater til alle interesserede. Det gør vi ved hvert år at præsentere mere end 1.000 forelæsningsrækker i vores tre afdelinger i Aarhus, Emdrup og Herning. Derudover arbejder vi med forskningsformidling i krydsfeltet mellem viden og kultur, bl.a. når vi årligt tilrettelægger og afvikler vores vidensfestivaler Århundredets Festival, Historiske Dage og Hearts & Minds, samt enkeltstående events og projekter. Læs mere om vores aktiviteter på www.fuau.dk

Hvad får du ud af praktikken? 

Som praktikant inviteres du med ind i vores maskinrum og får lov til at snuse til mange forskellige opgaver. Du vil bl.a. bidrage til festivalarbejdet fra udvikling til afvikling samt planlægningen af de klassiske forelæsninger. Du bliver involveret i idéudvikling, arbejdet med IT-systemer og får ansvaret for kontakten til forelæsere og andre medvirkende. Du bliver en integreret del af vores arbejdsplads, og får i den forbindelse en fast kontorplads og en gennemgående mentor. 

Din faglige profil kan have mange kombinationer. På Folkeuniversitetet har vi opgaver og erfaringer inden for stort set hele den faglige palet, og vi dyrker forskelligheden. Du skal være målrettet og selvkørende, god til at skabe overblik og struktur samt have evnerne til at skabe handling ud af vores fælles ideer. Og så skal du selv være med til at formulere, hvordan netop du med din uddannelse og erfaring kan skabe et praktikforløb til værdi for både dig og Folkeuniversitetet.

Vi efterspørger praktikanter der:

 • Er effektive, kreative, initiativrige og nysgerrige
 • Har lyst til at arbejde med vidensformidling i forskellige formater – i samarbejde med fagfolk fra hele landet
 • Har en struktureret tilgang til deadlines og kan tackle travlhed på konstruktiv vis
 • Kan arbejde selvstændigt med opgaverne og har mod på at tage ejerskab over egne arrangementer
 • Kan arbejde med kommunikation på forskellige platforme 
 • Har mod på at arbejde i nye IT-systemer og trives foran en computerskærm
 • Er fleksible og indstillet på, at det i spidsperioder er nødvendigt at arbejde uden for normal kontortid
 • Er praktisk anlagt og serviceminded

På Folkeuniversitetet vil vi gerne se, hvad netop du kan. Tidligere praktikanter har lavet følgende selvstændige projekter:

 • Hvordan oplever forskerne Folkeuniversitetet? Af praktikant fra uddannelsesvidenskab
 • Hvordan forbedres brugeroplevelsen på Folkeuniversitetets hjemmeside? Af praktikant fra digital design
 • Hvordan udvikles Folkeuniversitetets folkeoplysende aktiviteter? Af praktikant fra filosofi
 • Hvordan får man unge til at interessere sig for Folkeuniversitetet? Af praktikant fra statskundskab
 • Hvordan kombinerer man folkeoplysning med fysik aktivitet? Af praktikant fra idræt

Andre praktikanter har analyseret målgrupper, skrevet artikler, klummer og blogs, arrangeret festivalevents, optimeret processer, lavet digital kommunikation og meget andet. Hvad vil du gerne? Vil du gøre dine egne erfaringer med at gøre litteraturen levende, producere lækre videoer i Spark Video, inddrage deltagerne, kommunikere målrettet på Facebook eller noget sjette?

Lidt om os:

 • Vi er en dynamisk arbejdsplads med syv fastansatte og et varierende antal studentermedhjælpere, projektansatte og freelancere
 • De fleste akademikere
 • Vi har til huse i universitetsparken i Aarhus på Bartholins Allé 16, bygning 1328 – 3. sal
 • Vi sætter pris på en uhøjtidelig, humoristisk og afslappet omgangsform
 • Vi tilrettelægger et fælles introforløb for vores praktikanter og understøtter også dit projektskrivningsforløb med sparring og udvikling
 • Vi har praktikanter hvert år i efterårssemestret

Gå i gang nu. Ja, nu!

Skriv din ansøgning. Vi glæder os til at høre fra dig. 

Praktikstart: August til december 2021 – eller efter aftale

Praktikomfang: 3-5 dage om ugen med mulighed for at skrive praktikopgave ved dit skrivebord 

Til hvem: Send din ansøgning og CV til Joakim Quorp Matthiesen, jqm@fuau.dk. Har du spørgsmål, kan du ringe på 8843 8018 

Ansøgningsfrist: Send os bare din ansøgning med det samme. Vi inviterer løbende til samtaler, og vi lukker opslaget, når vi har fundet efterårets praktikanter. Seneste ansøgningsfrist er dog 1. maj 2021