VAM A/S: Nysgerrig og initiativrig Kommunikationspraktikant

VAM A/S: Nysgerrig og initiativrig Kommunikationspraktikant

Er du ivrig efter at prøve kræfter med kommunikation, video og strategiudvikling til sociale medier i praksis? Så grib muligheden for at udfolde dig i et spændende og lærerigt praktikforløb i en moderne entreprenørvirksomhed.

Vi søger en nysgerrig kommunikationspraktikant til efterårssemestret 2022, som er god til at skabe relationer. Vi leder efter dig, som synes det er sjovt at skabe letforståeligt og levende indhold gennem video, ord og billeder til vores SoMe-platforme, hjemmeside og interne nyhedsbrev.

Om praktikken

Du får erfaring med at omsætte viden om anlægsprojekter til inspirerende og letforståelige budskaber, som fanger målgruppen. Du kommer til at prøve kræfter med strategiarbejde, hvor du bruger din teoretiske viden til at videreudvikle vores eksisterende Facebook-strategi. Du medvirker til at føre strategien ud i livet og skabe VAMs stemme og udtryk, når vi publicerer indhold på platformen.

Du lærer at planlægge og koordinere besøg på vores byggepladser i Østjylland, hvor du taler med medarbejderne om projekterne og deres hverdag. Du lærer hurtigt at opfange de gode historier, der gemmer sig i samtalerne, og som ofte er fyldt med humor og anekdoter. Under pladsbesøgene indsamler du også visuelle elementer til din storytelling i form af billeder og video, som du omsætter til inspirerende nyheder og budskaber.

Din daglige koordinering vil være med vores kommunikationsansvarlige, som du arbejder tæt sammen med og sparrer med i det daglige. Vi introducerer dig til virksomheden og klæder dig godt på til opgaverne. Vi er naturligvis åbne overfor at tilpasse praktikforløbet til både din uddannelse og faglige interesser så vidt muligt. 

Det er vores ambition, at du bliver skarp til at omsætte viden og vinkle budskaber til vores målgrupper både skriftligt og visuelt, og at du bliver fortrolig med at arbejde på vores digitale platforme. Du lærer også at opbygge dit eget netværk i organisationen.

Gennem de resultater du skaber i praktikforløbet, medvirker du også til at forme forløbet for den næste kommunikationspraktikant i VAM.   

Dine opgaver

 • Videreudvikle eksisterende Facebook-strategi og vores udtryk på platformen.
 • Skabe, forfatte og publicere indhold til Facebook, LinkedIn, hjemmeside m.fl.  
 • Formidle gennem video hvor du planlægger, filmer og klipper små film med målgruppen for øje.
 • Lære at planlægge, koordinere og opsøge den gode historie ved byggepladsbesøg.
 • Lære at omsætte viden om anlægsprojekter til letforståelige budskaber.
 • Medvirke til udvikling af employer branding kampagner.
 • Medvirke til ad hoc-opgaver i kommunikationsafdelingen.

Hvem er du?

 • Bachelor- eller kandidatstuderende på en relevant kommunikationsfaglig uddannelse.
 • Lyst til at omsætte din teoretiske viden til strategisk og anvendelig kommunikation i praksis.
 • Har målgruppe og platform for øje, når du kommunikerer.
 • Vant til at arbejde med video som kommunikationsform (inkl. klippe og redigere)
 • God til at formidle på flydende dansk både skriftligt og mundtligt.
 • Struktureret og god til at planlægge dine opgaver.
 • Nysgerrig, opsøgende og god til at skabe relationer på tværs af fagligheder.
 • Er ydmyg i forhold andres faglighed i anskaffelsen af de gode historier.

Hvorfor blive praktikant i VAM?

Du bliver praktikant i en moderne entreprenørvirksomhed med mange fagligt dygtige kollegaer og ledere, hvor tonen er uformel og ligetil. Vi lytter og byder dine inputs og idéer velkommen, så vi i fællesskab løser hverdagens udfordringer, og finder den bedste løsning til vores kunder.

Du får indblik i forskellige funktioner og afdelinger, sparring og feedback på dit arbejde, fleksibilitet, tillid og frie rammer til din opgaveløsning, hensyntagen i eksamensperioder, masser af personlig og faglig udvikling, adgang til GoLearn kurser, deltagelse i sociale arrangementer, sikkerhedsudstyr samt fri kaffe, frugt og snacks.  

Det praktiske

Praktikken er ulønnet og 37 timer pr. uge i en periode på 3-6 måneder afhængig af din studieretning.

Din primære arbejdsplads er på vores hovedkontor i Vester Alling, og der vil være mulighed at arbejde dage på vores Aarhus-kontor eller hjemmefra. Der går ingen offentlig transport til vores hovedkontor, og det er derfor nødvendigt, at du selv har adgang til en bil i praktikperioden.  

Vil du med på holdet?

Kan du se dig selv som kommunikationspraktikant hos VAM, så send en kortfattet ansøgning og dit CV via vores hjemmeside. Vedhæft gerne et eksempel, der viser dine evner til at formidle skriftligt/visuelt.

Vi indkalder løbende kandidater til samtale og lukker for ansøgninger, når vi har fundet den rette.

Forventet opstart er medio august 2022 efter nærmere aftale.

Kontakt
Alle henvendelser bedes rettes til Kommunikationsansvarlig Nina Kamp Jensen på tlf. 6038 8639 eller mail: nkj@vam.dk.