FO-Aarhus: Praktikant til formidling af kulturskolen

FO-Aarhus: Praktikant til formidling af kulturskolen

FO-Aarhus søger en praktikant, som har lyst til at prøve kræfter med formidling af kulturskolen

Er du interesseret i at arbejde med kulturformidling? Vil du gerne have erfaring med at afvikle arrangementer og samarbejde med oplægsholdere og undervisere? Og er du i gang med en videregående uddannelse? Så er du måske vores nye kollega!

Lige nu søger vi hos FO-Aarhus en praktikant, der kan være med til at formidle, planlægge og afvikle programmet til kulturskolen hos FO-Aarhus. Kulturskolen har en lang række arrangementer, som spænder helt fra ’Lær at snitte din egen træske’ til foredrag om krigen i Ukraine, og som praktikant får du mulighed for at arbejde med formidlingen af disse. Samtidig får du mulighed for at være med til at kuratere programmet og dermed sætte dit eget præg på udbuddet. Som praktikant vil du udvikle og styrke dine skriftlige, analytiske og metodiske kompetencer, ligesom du vil få indblik i arbejdet med folkeoplysning og Folkeoplysningsloven.

Hvem er vi?

FO-Aarhus er en NGO baseret på Folkeoplysningsloven, som tilbyder fællesskaber i mange former, og bygger på værdier som demokrati, inklusion og ligeværd. Oprindeligt var oplysningsforbundenes formål at tilbyde undervisning i basale færdigheder i dansk, fremmedsprog, matematik, historie, håndværk og musik, men i dag har FO-Aarhus en meget bred vifte af tilbud og projekter indenfor kultur og undervisning. Kulturskolen dækker for eksempel områder som kreative færdigheder, personlig udvikling, kulturelle tilbud, dans og motion, madlavning og meget mere.

Hvad tilbyder vi?

Som praktikant hos FO-Aarhus får du mulighed for at prøve kræfter med forskellige arbejdsopgaver og -områder, og du vil blive tilknyttet et lille team, der refererer til udviklingschefen. Dine opgaver som praktikant vil bl.a. indebære:

 • Daglig koordinering med undervisere og oplægsholdere
 • Researchopgaver og dataindsamling
 • Udvikling af indhold og aktiviteter til kursusskolen
 • Udarbejdelse af skriftligt formidlingsmateriale
 • Kommunikationsopgaver, herunder sociale medier
 • Mødeplanlægning og referat af møder

Hvem er du?

Vi forventer, at du er i gang med en videregående uddannelse. Det er ikke så vigtigt, hvilken uddannelse du går på, hvis blot du matcher, det vi søger. Vi forestiller os, at du:

 • Har interesse for sociale og/eller uddannelsesmæssige indsatser
 • Har stærke formidlingskompetencer
 • Har stærke analytiske og metodiske kompetencer
 • Har interesse for og/eller erfaring med koordinering og afvikling
 • Har en positiv indstilling, et godt humør og ønsker at engagere dig  

Sådan søger du:

Praktikantstillingen er på 37 timer om ugen og ulønnet. Praktikperioden er på fire-seks måneder, og kan udvides, hvis din uddannelse tillader det. Vi slår til, når vi har fundet den rigtige. Hvis vi har fanget din interesse, så send din ansøgning og CV til:

Ida Chalmer, projektkoordinator i FO-Aarhus: idch@fo-aarhus.dk