Publico: Praktikant til strategisk kommunikation

Publico: Praktikant til strategisk kommunikation

Er du klar på at omsætte knastør teori til saftig praksis? Som praktikant hos Publico får du indblik i maskinrummet i et professionelt kommunikationsbureau i hjertet af Aarhus.

EWII, Syddjurs Kommune, Troldtekt, Verdo, Cryos og Deloitte er blot en lille håndfuld
af vores kunder, som du vil komme til at stifte bekendtskab med som praktikant hos os. Vi rådgiver vores kunder om kommunikation, udarbejder kampagner, skriver tekster, pitcher artikler til pressen, optager video, planlægger events og meget mere. Med andre ord løser vi kommunikationsfaglige opgaver af enhver art – og har blandt andet lavet:

 • employer branding-strategi for EWII, der skal positionere EWII som arbejdsplads – for at kunne tiltrække de rigtige kandidater på både den korte og lange bane.
 • SoMe-strategi for DI Digital med fokus på at skabe større synlighed på DI Digitals sociale medier.
 • brancheanalyser og indsigtsartikler for Danmarks største konsulent- og revisionshus, Deloitte.
 • kommunebranding for Syddjurs Kommune, der skal løfte kendskabet til kommunen som bosætningsområde for børnefamilier.
 • og mange flere – se dem alle på vores website her.

Brug os som legeplads

I din praktikperiode indgår du i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige medarbejdere (mød os her). Med andre ord vil du blive involveret i både content- produktion, analyse, kampagneplanlægning, kernefortællinger og kommunikations- strategier – og meget mere.

Konkret kommer du til at:

 • foretage interviews, skrive artikler, læse korrektur og redigere tekster
 • opsætte, skrive og udsende pressemeddelelser og nyhedsbreve
 • researche (og dermed blive endnu klogere 😁)
 • deltage på redaktionsmøder, kundeworkshops og videooptagelser
 • udvikle digitale content- og inbound marketing kampagner
 • gøre dig strategiske overvejelser ift. de enkelte teksters formål, målgruppe og komposition
 • bidrage til Publicos synlighed i form af blogindlæg og content offers på hjemmesiden.

Handlekraftig profil

Vi forestiller os, at du læser en kommunikationsfaglig uddannelse på universitetet eller DMJX. Det kunne være Kommunikation, Retorik, Medievidenskab, cand.public, cand.ling.merc. eller lignende. Men det er ikke ultimative krav. Det vigtigste er, at du har skrivetalent og sproglig forståelse, kan tæmme kommaer, forstå målgrupper, har selvtillid, og at du er nysgerrig på arbejdslivet i et kommunikationsbureau.

Det med småt

Praktikken er ulønnet (vi giver frokostordning, fredagsslik og sociale outings) og strækker sig fra august/september 2023 til december/ januar 2024 (vi er fleksible).

Stillingen er på 30 timer om ugen, hvilket giver dig en ugentlig fridag. Send din ansøgning og cv senest fredag den 24. marts 2023 til praktikant- vejleder Mie Kjær på mie@publico.dk. Vi indkalder løbende til samtale.

Ansøgningsfrist: 24. marts

Læs mere om Publico på www.publico.dk og bliv klogere på hverdagen i Publico i vores nye praktikantfilm. Hvis du har spørgsmål til praktik- stillingen, kan du ringe til Mie på tlf. 28 35 04 80 eller skrive til vores nuværende praktikant Amalie på amalie@publico.dk.