Nyheder //Få seneste nyt

Boligsituation for studerende i Aarhus har aldrig været bedre
// mandag D. 27. august kl. 18:54

Boligsituation for studerende i Aarhus har aldrig været bedre

Hvert år er der rift om de SU-venlige boliger i Aarhus, men i år ser det lysere ud. For første gang nogensinde er der stadig ledige pladser hos det midlertidige Startup Housing drevet af Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune.

 

Søndag den 26. august slog Studenterhus Aarhus dørene op til det midlertidige boligprojekt Startup Housing på Pier II på Aarhus Havn og Brandskolen i Skejby. Her kan nye studerende booke sig ind i op til otte uger, indtil de finder et mere permanent sted at bo.

I år er der for første gang i projektet levetid ikke udsolgt, og der er dermed stadig ledige sengepladser til de studerende, der endnu ikke har været så heldige at skaffe sig tag over hovedet inden årets studiestart:
 
”Tanken med det her projekt er at byde de studerende velkommen til Aarhus på en ordentlig måde, så de i hvert fald har et sted at sove nu og her. Vi er glade for stadig at have sengepladser til dem, der måtte komme i klemme på det aarhusianske boligmarked,” siger Anne Thorø Nielsen, som er direktør for Studenterhus Aarhus.

God løsning til folk langvejs fra

I forbindelse med årets officielle åbning af Startup Housing talte TV2 Østjylland med Marie-Louise Schack Christiansen, der er ny studerende i Aarhus og tilflytter fra Fyn. Marie-Louise har allerede fundet en lejlighed, men kan først flytte ind til september, derfor har hun brug for midlertidig tag over hovedet:

”Jeg synes, at det er fint for folk der kommer lidt langvejs fra, som skal studere heroppe, så de ikke skal til at pendle. Det er fint i forhold til at skulle pendle fra Fyn, så man ikke mister det sociale i skolen,” siger Marie-Louise.


De studerende på Pier II indlogeres i beboelsesvogne, hvor de har deres eget lille rum med plads til en enkelt soveplads. Derudover er der fælles køkken og bad samt vaskemaskiner i hver vogn.

Flere boliger, færre skurvogne

Hos Aarhus Ungdomsbolig oplever direktør Per Juulsen også, at det er blevet nemmere at finde boliger til de mange nye studerende i Aarhus:

”Det er bedre i år end det har været i mange år. Vi har flere boliger, og det har gjort at vi hurtigere har kunnet komme i gang med at afvikle listen,” siger han til TV2 Østjylland.

Og hvis den udvikling fortsætter skal Startup Housing, som vi kender det i dag, genovervejes, siger direktør for Studenterhus Aarhus, Anne Thorø Nielsen:

”Så kan det være at det ikke skal være otte uger næste år, men at det kun skal være en måned eller fjorten dage, sådan at vi stadigvæk kan hjælpe sådan nogen som Marie-Louise” siger hun.

Startup Housing Aarhus åbnede søndag 26. august og løber indtil den 13. oktober. For mere information, booking og åbningstider, besøg Studenterhus Aarhus’ hjemmeside: https://studenterhusaarhus.dk/projekter/startup-housing

Se indslaget fra TV2 Østjylland herunder.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21