Nyheder //Få seneste nyt

Dansk IngeniørService vinder prisen for ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed'
// mandag D. 20. marts kl. 19:30


Mandag d. 20. marts blev vinderen af prisen ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed’ fundet. Det skete ved et stort prisoverrækkelsesshow i Studenterhuset. Udover hovedprisen blev der uddelt tre øvrige priser ved showet, som er arrangeret af Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune.
 

Stemningen i Studenterhuset var i top, da prisen for ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed’ skulle overrækkes. Her var op imod 100 praktikanter og virksomhedsrepræsentanter mødt op for at overvære showet, som hylder den gode praktik. Vinderen af den prestigefyldte hovedpris blev Dansk IngeniørService. Og det blev mødt af stor begejstring fra Danny Lai Laursen, der er Chief Engineer hos virksomheden.
   “Det er super fedt at vinde prisen for ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed’, fordi det er noget, vi har arbejdet med i rigtig mange år. For os som virksomhed betyder det rigtig meget at vinde prisen, fordi det vil sige, at praktikanterne er rigtig glade for at være hos os. Det betyder, at vi gør noget rigtigt”, fortæller han. I bedømmelsen blev der bl.a. lagt vægt på, at Dansk IngeniørService favner bredt, og at deres praktikanter repræsenterer en bred faglighed, som bidrager til mangfoldighed og sammenhold i virksomheden.

Mange kvalificerede ansøgere
De nominerede virksomheder er indstillet af både praktikanter og virksomhederne selv. Vinderne er udvalgt af en Jury bestående af fremtrædende personligheder som bl.a: Borgmester Jacob Bundsgaard og Anne Thorø Nielsen, direktør ved Studenterhus Aarhus. Men det har ikke været en nem opgave at vælge mellem de 25 nominerede virksomheder. Det fortæller Anne Thorø Nielsen.  
   “Den overordnede konkurrence mellem virksomhederne har faktisk været hård. Der har været mange kvalificerede ansøgere, så da vi skulle udvælge de bedste, var vi nødt til at tage dem, der lige havde noget ekstra og som skilte sig ud”, forklarer hun.  

De øvrige priser 
Udover hovedprisen blev der overrakt tre øvrige priser, som alle udløste store bifald fra salen. Heraf vandt InseroSoftware Internationaliseringsprisen, som gives til en virksomhed med fokus på at have internationale praktikanter. Lix Technologies vandt Team-prisen, som gives til en virksomhed, der er god til hurtigt at få praktikanter integreret socialt som en del af holdet på arbejdspladsen. Og Systematic vandt Onboarding-prisen, som gives til en virksomhed, der har succes med effektivt at indkøre nye praktikanter i virksomheden og har et gennemført praktikforløb, der er sat i system.

Gode praktikvirksomheder er afgørende for Aarhus som by
Det er Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune, der igen i år uddeler prisen, som har til hensigt at skabe opmærksomhed omkring de virksomheder, der gør brug af praktikanter og inspirere andre virksomheder til at gøre det samme. Og det vigtigt for Aarhus som by, mener borgmester Jacob Bundsgaard.  
   “Det er helt afgørende for byen Aarhus, at vi har nogle gode praktiksteder, der har lyst til at tage studerende ind, så vi kan få koblet noget af den viden, der er hos de studerende til noget af det, som virksomhederne har brug for at få omsat til konkrete produkter eller andet,” fortæller han. 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21