Nyheder //Få seneste nyt

Din uddannelse kan redde verden!
// fredag D. 12. oktober kl. 12:46

Din uddannelse kan redde verden!

 


I uge 45 kan du sammen med dine studiekammerater være med til at sætte klimaudfordringer på dagsordenen ved at deltage i Climate Challenge 2018.

 Om du er naturvidenskaber, ingeniør, businessstuderende eller humanist, så er der brug for dig og dine kompetencer, når Studenterhus Aarhus og Klimatorium i Lemvig for andet år i træk afholder Climate Challenge d. 5.- 9. november.

I løbet af fem indholdsrige dage har du chancen for at blive klogere på fremtidens erhvervsmuligheder inden for bæredygtig klimateknologi, og hvordan du kan skabe dig en karriere inden for klimafeltet og være med til at løse højaktuelle problemstillinger.

 

Carlsberg sætter fokus på bæredygtighed

 

Til Climate Challenge kan du møde virksomheder, der tager aktivt stilling til de klimaudfordringer verden står over for i dag.

I starten af september lancerede Carlsberg under stor mediebevågenhed deres miljøvenlige ’Snap Pack’, der erstatter plastikken rundt om en sixpack med lim, og mandag d. 5. november holder kommunikationsdirektør ved Carlsberg Group, Anders Bering, oplæg om, hvordan de arbejder med bæredygtighed i hele deres værdikæde:

”Bæredygtighed er en forudsætning for virksomheder, der vil skabe vedvarende vækst og samtidig tage ansvar for deres omgivelser. I Carlsberg er bæredygtighed en integreret del af vores forretningsstrategi, og vi får hårdt brug for studerende, der formår at se sammenhængen mellem det kommercielle og det samfundsmæssige potentiale,” siger Anders Bering.

Du kan også blive klogere på, hvordan WATEC udvikler klimavenlig spildevandsteknologi, høre DIGIT fortælle om, hvordan man bruger big data til at løse klimaudfordringerne, hvordan Roskilde Festival forpligter sig på at være bæredygtig og møde mange flere klimaorienterede virksomheder og oplægsholdere.

 

Klimajobs er for alle

 

Klimaforandringer og bæredygtighed er et brandvarmt emne, og det er ikke begrænset til et bestemt fagområde. Der er altså både brug for fysikere og kommunikatører, når klimaudfordringen skal på dagordenen.

Onsdag kan du derfor høre Sanne Stephansen, som er programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, fortælle om, hvordan kunst, kultur og bæredygtighed går hånd i hånd:

”Når vi samler deltagere, frivillige og samarbejdspartnere til en 8-dages festival, har vi et stort ansvar for konstant at undersøge, hvilke løsninger, indhold, produkter og forandringer, der skal til for, at vi er med til at skabe bæredygtig forandring hos os selv og i samfundet. Gennem bæredygtighed forpligter Roskilde Festival sig til at udfordre status quo, samtidig med, at vi skaber nye muligheder for vores mange samarbejdspartnere,” siger hun.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21