Nyheder //Få seneste nyt

Flyt fokus til små og mellemstore virksomheder og kom hurtigere i job
// torsdag D. 25. oktober kl. 10:46

Flyt fokus til små og mellemstore virksomheder og kom hurtigere i job

70 procent af alle jobs i den private sektor ligger i små og mellemstore virksomheder, så der er stor chance for, at du bliver ansat i en såkaldt SMV, når du er færdig med dit studie.

”Mit CV ser federe ud, når jeg har arbejdet i en stor, kendt virksomhed, og jeg kender desuden heller ikke nogen små eller mellemstore virksomheder.”

Har denne tanke strejfet dig? Så kan du på torsdag d. 1. november i Studenterhus Aarhus blive meget klogere på, hvilke karriere- og jobmuligheder der egentlig er i små og mellemstore virksomheder til ”Kom foran i køen til 70% af jobsene - Flyt fokus til SMV'er”

Jobmarkedet for akademikere i SMV’er er i vækst, og der er stor sandsynlighed for, at du kan blive den første akademiker i én af de mange små og mellemstore virksomheder i Danmark. Dette er både en fordel og en udfordring, fordi du som første akademiker vil få et stort ansvar og vil skulle dække mange områder. Det er derfor en god idé at vende blikket mod de mange spændende SMV’er, allerede når du er på dit studie, siger Liv Kappel, som er erhvervskoordinator i Studenterhus Aarhus:

”Vi vil med dette arrangement rigtig gerne udfordre de fordomme, som nogle studerende kan have om små og mellemstore virksomheder. Vi vil vise de studerende, hvordan et job i en SMV kan se ud, og hvilke muligheder der er for at få ansvar og afprøve sine kompetencer,” siger hun.

SMV’er er nysgerrige på akademikere

Små virksomheder har mellem 10-49 fuldtidsansatte og mellemstore virksomheder har 50-249 fuldtidsansatte, men derudover kan man ikke sætte formel på SMV’er. Gennem spændende oplæg vil vi give dig indblik i, hvad der er fup og fakta, når det kommer til SMW’er, og hvad de har at tilbyde dig som studerende og dimittend.

Du kan blandt andet opleve rekrutteringsekspert Morten Ballisager, ejer og direktør i Konsulenthuset ballisager. Ifølge ham er SMV’er meget nysgerrige på, hvad akademikere kan tilbyde, men det kræver også, at du er i stand til at oversætte dine akademiske kompetencer til et sprog, der er forståeligt for arbejdsgivere, der ikke tidligere har arbejdet med akademikere.

Som forsmag på hans oplæg, får du her tre gode råd fra ham, når du som akademiker skal søge job:

1. Brug dit netværk, når du søger jobs – mange jobs skifter hænder gennem netværk
2. Hold øje med de små og store virksomheder – de er meget interesserede i, hvad akademikere kan
3. Vær tydelig omkring din egen motivation for at søge hvert enkelt job

Du kan desuden møde det digitale bureau Creuna og kommunikationsvirksomheden Gammelbys, som begge har vundet prisen som Østjyllands bedste praktikvirksomhed samt rekrutteringsvirksomheden Cand., der matcher studerende og virksomheder.

Vind billet til Northside 2019

På dagen kan du vinde en billet til Northside ved at tippe tre rigtige SMV-ansatte, og vi slutter af med at drikke en øl, mens rapperen Pede B freestyler over dagens vigtigste pointer.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmeld dig via dette link: https://bit.ly/2PsBQQJ 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21