Nyheder //Få seneste nyt

Globale løsninger på globale klimaudfordringer
// søndag D. 11. november kl. 16:28

På billedet ses Per Hessellund Lauritsen, Offshore Research Manager hos Siemens Gamesa, fortælle de fremmødte om virksomhedens planer for fremtidig udvikling af vindenergi. (Foto: Emilie Lyngaal Jensen)
På billedet ses Per Hessellund Lauritsen, Offshore Research Manager hos Siemens Gamesa, fortælle de fremmødte om virksomhedens planer for fremtidig udvikling af vindenergi. (Foto: Emilie Lyngaal Jensen)

Globale løsninger på globale klimaudfordringer

For andet år i træk afholdte Studenterhus Aarhus i uge 45 temaugen Climate Challenge.

 

Astrid Krog Hübbe & Emilie Lyngaal Jensen

 

Studenterhus Aarhus har i uge 45 afholdt Climate Challenge 2018. En uge som bød på indsigt i de udfordringer, vi står overfor, og mulighed for at høre om, hvilke tiltag der allerede nu bliver lavet. Hver dag havde et tema, og tirsdag var for de internationale studerende i Aarhus, som blev klogere på, hvordan man kickstarter sin internationale karriere i Danmark inden for klima og teknologi.

 

“Vindenergi er løsningen på den globale opvarmning”

Mange virksomheder var mødt op for at give de interesserede indblik i de udfordringer virksomhederne står overfor, hvad deres mål for fremtiden er, og hvordan de studerende passer ind i denne ligning. De fremmødte havde bl.a. muligheden for at møde Per Hessellund Lauritsen, Offshore Research Manager hos Siemens Gamesa Renewable Energy, der efter hans oplæg udtalte: “Klimaudfordringen er det som driver os, og sådan som vi ser det, er vindenergi løsningen på den globale opvarmning”.

Siemens Gamesa er en af verdens førende leverandører inden for vindenergi og har omkring 25.000 ansatte spredt ud over mere end 90 lande. I deres afdeling i Brande, hvor hovedsproget er engelsk, arbejder folk fra 75 forskellige nationaliteter, og derfor er virksomheden interessant for internationale studerende og nyuddannede, der gerne vil arbejde med klimaudfordringen.

En af de fremmødte, som deltog i tirsdagens oplæg og efterfølgende workshop, var nyuddannede civilingeniør Yanting Li. Hun er født og opvokset i en større by i Kina og har derfor på nært hold oplevet de alvorlige konsekvenser, den globale opvarmning kan have på vores miljø.

“It’s a global problem, it should be solved globally,” sagde hun, og gjorde det klart, at selvom hun nød at se, hvad virksomhederne i Danmark gjorde, er klimaudfordringen noget hele verden skal stå sammen om.

Yanting Lis væsentligste grund til at deltage i Climate Challenge 2018 har været at blive klogere på hele teknologien bag udviklingen af nye energiressourcer, men har været også drevet af en personlig interesse styrket af sin opvækst i et af verdens mest forurenede lande.

 

Climate Challenge er et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutioner i Aarhus, Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand A/S. Ugen har til formål at bringe de studerende tættere på erhvervslivet og de virksomheder, som arbejder med klimaudfordringerne.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21