Nyheder //Få seneste nyt

Kamstrup vinder prisen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019
// lørdag D. 16. marts kl. 09:46

Kamstrup vinder prisen som Østjyllands Bedste Praktikplads 2019

 

Til kåringen af Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019 i Studenterhus Aarhus var det Kamstrup, der løb med sejren i et stærkt felt

Janus Priess

 

Onsdag aften blev der delt priser ud til de østjyske virksomheder, som gør det bedste arbejde, for at deres praktikanter skal have et godt ophold hos netop dem. Praktikperioden er en ekstremt vigtig del af mange studier, for det er her, praktikanterne kan afprøve de færdigheder, de har fået i løbet af deres studier.

Særligt nogle virksomheder skiller sig ud, og de bedste praktikvirksomheder blev hyldet i Studenterhus Aarhus til awardshowet Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019. Der blev delt priser ud til de bedste onboardingforløb, det bedste team, det bedste uddannelsesforløb, den bedste mentor, den bedste internationalisering, den virksomhed der gjorde det største indtryk på juryen, og til sidst den fornemme hovedpris som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019.

Titlen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed gik i år til den skanderborgensiske virksomhed Kamstrup, der havde gjort et stort indtryk på juryen. Det var Anne Marie Andersen, som er praktikansvarlig på Erhvervsakademi Aarhus, der uddelte prisen og læste juryens begrundelse op. Fra scenen blev det blandt andet gjort klart, hvorfor det netop var Kamstrup, der skulle vinde årets pris:

”Der er mange praktikanter, der har indstillet Kamstrup, og når man læser deres ord, er det tydeligt for juryen, hvor glade de har været for at være der, og hvor meget virksomheden har gjort for dem.”

Efter prisuddelingen blev Michael Stubbe, Vice President HR hos Kamstrup, spurgt ind til, hvad det betyder for dem at vinde denne pris: "Det betyder rigtig meget for Kamstrup at vinde sådan en pris. Det bedste er, at det er vores egne praktikanter der har indstillet os. At vi så er blevet nomineret, og derefter har vundet prisen, er en kæmpe ære." 

Til spørgsmålet om, om der var noget Michael ville sige til sine praktikanter, svarede han: "Jeg vil gerne sige en kæmpe stor tak for alt det arbejde de har lavet, for sig selv, for deres praktikantkollegaer, og ikke mindst for Kamstrup".

Herunder kan du læse hvem der vandt de mange flotte priser og se billeder fra aftenen.

 

Uddannelsesprisen

Det var et stærkt felt, med flere flotte indstillinger, og de tre nominerede til Uddannelsesprisen var Creuna, Pluss og Terma. I sidste ende valgte juryen at give den fornemme pris til Terma, for deres store interesse for den enkelte praktikant. Det var tydeligt for juryen, at der fra begyndelsen har været fokus på dialog og sparring med en mentor, og at det var vigtigt for Terma at skræddersy deres praktikforløb, så praktikanten fik mest muligt ud af det. Juryen lagde vægt på, at Terma har sikret, at praktikanten har udviklet sig - både fagligt og personligt - og er bedre stillet i sit kommende arbejdsliv.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Internationaliseringsprisen

Også på det internationale område havde Studenterhus Aarhus modtaget mange gode indstillinger, herunder én fra Lemvig, hvor Lemvig Vand og Spildevand var blevet indstillet af deres dygtige praktikant. Lemvig Vand og Spildevand skal rekruttere en stor del af deres højtuddannede arbejdskraft i det østjyske, og de fik af denne grund lov til at stille op, og blev sågar også nomineret til internationaliseringsprisen 2019, sammen med Systematic og Trendhim.

Juryen besluttede at give Internationaliseringsprisen til Trendhim, på grund af deres hårde arbejde for at få internationale studerende til at føle sig hjemme i deres organisation. Praktikanten beskrev det at arbejde hos Trendhim som ”nemt”, og skrev i nomineringen: ”Det er ikke bare en virksomhed jeg arbejder for – det er også mit tredje hjem”.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Onboardingprisen

Der er mange virksomheder, der arbejder aktivt med deres onboardingforløb, men der er få, der gør det lige så godt som de tre nominerede til årets Onboardingpris; Creuna, Dentsu Aegis Network og Systematic. Prisen blev givet til Creuna for deres flotte og gennemførte onboardingforløb Sparks. Creuna fortjente dette års Onboardingpris, fordi praktikanterne fra første dag fik stort ansvar og fik mulighed for at være en del af de mange mindre fællesskaber, der findes hos Creuna - både i og uden for arbejdstiden. Det var helt tydeligt for juryen, at praktikanterne opfattes som en fast del af virksomheden allerede fra begyndelsen af deres praktikforløb.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Mentorprisen

Den eneste pris til awardshowet der ikke gives til en virksomhed, men derimod til en person, er Mentorprisen. Også her var der mange stærke indstillinger, og de tre bedste blev valgt af juryen. Her var Signe Holste fra CA A-kasse, Kathrine Toft fra Gammelbys, og Simon Ballegaard fra iAdvice nomineret, og det blev sidstnævnte, der løb med den flotte pris, til stor begejstring blandt kollegaerne fra iAdvice.

Prisen blev givet til Simon Ballegaard, fordi han hele vejen har været en inspirationskilde og rollemodel. Det var tydeligt for juryen, at Simon har gjort en stor indsats for at være støttende og har sikret, at praktikanten har haft et godt forløb - både fagligt, personligt og socialt. Helt ekstraordinært har Simon også taget sig tid til at lære praktikanten dansk ved at involvere hele virksomheden i at tale dansk med hende. Simon fortjener stor ros for sit faglige og personlige engagement.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Teamprisen

Til Teamprisen 2019 var der særligt tre, der gjorde indtryk på juryen, og det var de tre nominerede; Danske Bank, Visiolink og Zitcom. Juryen udpegede Zitcom som vinderen af den flotte pris, da der ikke var nogen tvivl om medarbejdernes oprigtige interesse i praktikanternes trivsel på arbejdspladsen. Praktikanten beskrev arbejdspladsen som sin arbejdsfamilie, hvor vedkommende selv er det nyeste familiemedlem. Zitcom er et sted, hvor alle medarbejderne bakker op om hinanden, hvilket viser sig tydeligt i praktikantens indstilling, hvor han beskriver et arrangement, som han var ansvarlig for, og hvor mere end 50 af hans kollegaer dukkede op. For juryen sagde dette meget om team-ånden hos Zitcom.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Specialprisen

Noget, der er blevet tydeligt siden Studenterhus Aarhus begyndte at lave awardshowet for fire år siden, er, hvor mange dygtige, fantastiske og engagerede virksomheder, der er derude, som gør en kæmpe indsats med at hjælpe de studerende i overgangen fra studieliv til erhvervsliv. De investerer resurser og udviser samfundssind. Derfor besluttede man allerede første år at indstifte juryens specialpris, så man også kunne anerkende virksomheder uden at putte en label på dem. Der var i år tre nominerede til Juryens Specialpris; Djurslands Bank, Sparekassen Kronjylland og Visiolink.

Prisen gik i år til Visiolink, der fortjente en særlig anerkendelse. Det er tydeligt, at Visiolink er en fantastisk praktikvirksomhed, hvor det er sjovt, udfordrende, lærerigt og inspirerende at være praktikant. Juryen var ikke i tvivl om, at Visiolink har meget at tilbyde deres praktikanter - både fagligt og socialt. Det er en fornøjelse at se, hvordan de formår at integrere både internationale og danske praktikanter på lige fod med resten af medarbejderne. Tonen er uformel, dedikationen stor og teamfølelsen høj.

 

(Foto: Janus Priess)

 

Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019

Aftenens sidste indslag var naturligvis hovedprisen, der gives til en virksomhed, der er gået den ekstra mil for at skabe et fantastisk praktikforløb for deres praktikanter. I år var sidste års vinder Creuna endnu engang nomineret til prisen sammen med den store aarhusianske virksomhed Systematic, og naturligvis dette års vinder af prisen Kamstrup.

Prisen blev givet til Kamstrup for deres store arbejde med deres praktikanter. Kamstrup har udmærket sig på alle felter og er blevet omtalt positivt på alle juryens parametre. Kamstrups praktikanter er blevet udfordret, vist tillid og har fået ansvar for deres egne opgaver med masser af sparring undervejs, og praktikanterne føler, at de er vokset. Der er mange praktikanter, der har indstillet Kamstrup, og da de læste deres ord, var det tydeligt for juryen, hvor glade de har været for at være der, og hvor meget virksomheden har gjort for dem. På denne baggrund er Kamstrup vinderen af prisen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019.

 

(Foto: Janus Priess)

 

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21