Nyheder //Få seneste nyt

Kom sikkert i mål med kål - månedens SU-venlige madtip
// mandag D. 27. februar kl. 15:30

Kom sikkert i mål med kål - månedens SU-venlige madtip

Det er sidst på måneden. Du tjekker din bankkonto og opdager, at der (igen) ikke er særligt mange penge tilbage. Pasta med ketchup resten af måneden er ikke tiltalende, men noget skal du jo spise til aftensmad – hvad gør du? Du køber selvfølgelig et billigt og sundt hvidkålshoved!

Af Trine Ø. Muf, frivillig i Studenterhus Aarhus

Kalenderen siger februar. Det betyder, at det stadig er sæson for grove grøntsager – og derfor er de billige. En af disse grøntsager er den vitaminrige og kostfibre fyldte hvidkål. Du har måske før prøvet at købe et helt hvidkålshoved, hvor du af træthed over smagen er endt med at smide halvdelen ud. Men det er der ingen grund til længere! Vi giver dig her fem tips til, hvordan du kan bruge hvidkål på vidt forskellige måder. 

1.    Coleslaw 

Først og fremmest er der selvfølgelig den klassiske coleslaw salat, som består af noget så simpelt som snittet hvidkål og revet gulerødder med dressing – et godt svar på en SU-venlig salat, selvom dressingen kræver lidt specielle ingredienser: Se opskrift her!

Coleslaw kan nærmest serveres til alt, så der er frit slag ved denne ret. 

TIP! Dressingen kan også købes færdiglavet i Rema1000.

2.    Forårsruller

Hjemmelavede forårsruller lyder sværere, end det er. Du kan købe forårsrulledej færdiglavet i asiatiske specialbutikker til cirka 25 kroner, eller lave dejen selv med blot fem ingredienser: Se opskrift her.

Fyldet kan bestå af meget mere end hvidkål, så du kan tilføje lige præcis det, du har lyst til – alt fra gulerødder, forårsløg, bønnespirer til hakket kød. Om du steger forårsrullerne på en pande, eller bager dem i ovnen, er helt op til dig selv.

3.    Stuvet hvidkål – et stykke dansk madkultur

Denne ret må betegnes som en god, gammel klassiker inden for dansk spise. Stuvet hvidkål kan laves med masser af fløde eller i en mere let udgave med mælk: Se opskrift her.

Selvom der normalt serveres frikadeller til, kan retten sagtens spises kun med rugbrød, hvis pengepungen ikke tillader andet.

4.    Wok

Wok er en perfekt ret til at få brugt de irriterende rester, du ikke ved, hvad skal bruges til. Udover hvidkål kan retten laves med alverdens grøntsager, al slags kød, diverse krydderier og serveres med både ris og nudler – det er kun fantasien, der sætter grænser.

5.    Suppe

Når forårsvejret føles langt væk, og studielejligheden er kold, er suppe en god spise. Der findes mange supper, hvor du passende kan tilføje hvidkål – gullasch, karry eller kylling for at nævne nogle få. I disse retter bliver smagen af hvidkål ofte kamufleret, så er du ved at være træt af smagen, er suppe en fantastisk måde til at få brugt det sidste.

TIP! Det samme gælder også andre grøntsager som gulerødder, peberfrugt eller porre.

 

Vi håber, at vi har givet dig anderledes inspiration, og at du tør kaste dig ud i et nyt madlavningsprojekt. Velbekomme! 

 

Bemærk at Studenterhus Aarhus fratager sig alt ansvar for dårlig madlavning og eventuelle følger.

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21