Nyheder //Få seneste nyt

Månedens SU-venlige madtip: Påske(æg)
// onsdag D. 12. april kl. 07:55

Påsken er over os. For mange betyder det ferie, påskefrokoster, hygge og måske et gækkebrev? Vigtigst af alt betyder det (påske)æg! At spise sig mæt i chokoladeæg lyder skønt, men det er desværre sjældent, at en SU-konto tillader det. Hvad gør du så? Du køber selvfølgelig almindelige og billige æg!
Af Trine Ø. Muf, frivillig i Studenterhus Aarhus

Æg er en fantastisk råvare for os studerende. Ikke nok med at æg er billige, så er de samtidig en god kilde til proteiner, vitaminer og mineraler. Du køber dem måske ikke så ofte, fordi du i længden bliver træt af kogte æg. Men nu kan du roligt købe en bakke igen! Vi giver dig her fem tips til, hvordan du kan bruge æg på forskellige måder.

1. Æggekage

Den klassiske æggekage er billig og nem at lave. Det kræver ikke andet end æg, vand, tomater og kartofler – på den måde kan du jo også passende få brugt dine kartoffelrester fra sidste måneds SU-venlige madtip (kroppen din trenger fortsat potet)  
Typisk får man rugbrød til æggekage, hvilket kun bidrager til et billigt måltid.

Se opskrift her!

2. Tærte

Madtærte er en god ret til at få brugt dine grøntsagsrester. Du kan nemlig bruge lige præcis det fyld, som du har lyst til. Æggemassen behøver ikke at bestå af andet end æg, salt, peber og cremefraiche eller mælk.

Færdiglavet tærtedej kan ofte købes på tilbud, eller du kan lave den selv med blot fem ingredienser: Opskrift på tærtedej.

Se opskrift her!

3. Æggesalat

Byder påsken på påskefrokost, kan du roligt melde ud, at du gerne tager æggesalat med. Æggesalat kræver kun æg, cremefraiche, karry, salt og peber. Det eneste du skal gøre er at skære æggene i tern og blande med de øvrige ingredienser efter behov.

4. Scrambled eggs

Dagen efter påskefrokosten har du sikkert lidt ondt i håret og mest lyst til noget fedtet og saltet mad. Her bliver scrambled eggs din redning! Egentlig behøver du kun æg, mælk, salt og peber for at lave scrambled eggs, men hvis retten skal kurere slemme tømmermænd, kan du tilføje revet ost eller flødeost – og så er det jo passende at servere bacon til.  

5. Koldskål

Forårsvejret er endelig på vej, hvilket også betyder, at det snart er sæson for koldskål. Og er der noget bedre end at nyde en portion koldskål i solen? Denne opskrift kræver, at du enten har det fint med at spise rå æg, eller at du køber pasteuriserede æggeblommer. Udover æg kræver koldskål ikke andet end tykmælk, kærnemælk, rørsukker, vaniljesukker og citronsaft – simpelt og billigt.

Læs opskrift her.
 
Hvis du alligevel når at blive træt af smagen af æg og skal kæmpe dig igennem bakken, så husk på: du har levet billigt, og derfor kan du nu forkæle dig selv med et chokoladeæg.

Studenterhus Aarhus ønsker dig god madlavning og glædelig påske!

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21