Nyheder //Få seneste nyt

Newbees Festival 2017 svinger fra tropisk bass til akademisk hovskisnovski
// fredag D. 08. september kl. 10:45

Studenterhus Aarhus afvikler for tiende år i træk Newbees Festival, hvor cremen af dansk, upcoming musik får mulighed for at vise sig frem foran et større publikum i Stakladen. Der er shoppet i alle genrer i årets program, som præsenteres herunder.

Det er ti år siden, Studenterhus Aarhus for første gang åbnede dørene for vækstlaget i dansk musik, og siden har et hav af musikere fået et rygstød og muligheden for at spille for et større publikum i Stakladen. Navne som Ginger Ninja, Quadron, The Rumour Said Fire, Ulige Numre, Wafande, The Minds of 99 og Chinah har tidligere optrådt på festivalen inden deres helt store gennembrud.

Newbees Festival er planlagt og udført af frivillige studerende fra Studenterhusets kulturgruppe, der lytter alle ansøgninger igennem og udvælger de bands, der skal optræde, og de har igen i år samlet et program, hvor der er smagsprøver på mange forskellige genrer.

Newbees Festival 2017 bliver afviklet d. 28.-29 september, og her er de ti navne, der måske har en lys fremtid foran sig i musikbranchen. I år har Newbees Festival fået en sponsor i form af Firestone, der støtter op om upcoming musik i hele Europa med deres Firestone Music Tour.

Præsentationer af årets kunstnere:

Moses:”Andreas”

Bag kunstnernavnet Moses: ”Andreas” finder man sangskriver og vokalist Andreas Odbjerg og lyddesigner og producer Moses Fiellau. Sammen har de skabt elektronisk funderet R&B pop, hvor Andreas intense og fængende vokal samt jordnære tekster, er omdrejningspunktet for Moses Fiellaus intelligente produktioner.

Stonebird

I et sammenvæv af elektrisk-blå 70’er rock og dysforisk bluesromantik, fremviser Stonebird berusede fragmenter af deres tilværelse i den københavnske undergrund. I fuldkommenhed, vildskab og forstærket lyd, skildres de længselsfulde fortællinger om personlige drømme og mareridt.

Junglelyd

Bandet Junglelyd er på ganske kort tid brudt ind i den danske undergrundsscene med deres eksperimenterende dansemusik. De blander genrer som Cumbia, Tropical Bass, Surf Rock og Elektro. Musikken tager lytteren med på opdagelse i Sydamerikas jungle, og indeholder elementer af den rituelle stammemusik, og de yderst dansable elektroniske genrer fra regionen.

Ivan Martinez

21-årige Ivan Martinez er Danmarks nye, charmerende singer/songwriter med potentialet til at blive landets nye pop-darling. Hans musik centrerer sig om et lækkert og glad popunivers, der trækker på et ærligt og poetisk udtryk, inspireret af hans chilenske rødder.

mono mono

Duoen mono mono består af Karoline Elsig og Jakob Franck. Hendes stemme sammenlignes med Björk, og når hun spiller på saxofonen sammen med Jakobs velproducerede beats opstår et unikt lydunivers. De forfører deres publikum når de spiller live, hvor de sender publikum til et drømmeunivers, ved at præsentere et dynamisk lydbillede, der er dekoreret med en blanding af elektroniske lyde, beroligende vokaler og hypnotiske saxofoner

Rainbrother

Gruppen er aktuel med debutalbummet ”Tales From the Drought”, der forener intime rejsefortællinger med skæv rock. Rainbrother’s første single Break Out strøg i starten af året direkte ind på P3 Barometerets 1. plads, mens singlen Blue af engelske Clash Magazine blev udnævnt som “a real treat - pastoral, poetic, and idiosyncratic”. P6 Debut-værterne har spillet begge singler flittigt, og både danske og engelske anmeldere har taget godt imod albummet.

Spring & I

Spring & I er en elektronisk duo fra Aalborg, der tidligere har optrådt under samme navn i en akustisk konstellation, men western-guitaren er lagt på hylden og skarpe vokalharmonier understøttes nu af både elektrisk guitar og elektroniske beats. Beats som live bl.a. udføres på MIDI-keyboard og launchpad, og som er inspireret af kunstnere som bl.a. Emilie Nicolas, Mø og Rangleklods, dog med duoens helt egen nordiske lyd.

Sjakket

Med et underfundigt tekstunivers i limbo mellem akademisk hovskisnovski, nordjysk beskedenhed og drømmen om Vendsyssel som selvstændig stat, leverer Sjakket en multikulturel olfert af cumbia, balkan og tør boom bap. Sjakket udgav deres debutalbum “Bange & Forvirret” i 2014. I mellemtiden har Sjakket udvidet besætningen, og rygtet vil sige, at den sidste tids tavshed skyldes arbejde med en ny plade. Denne teori understøttes af, at Sjakket i fjor udgav singlen “Du’ Da Videre”, samt at bandet adskillige gange har udtalt, at ”…albummet må være lige på trapperne”.

Nicklas Sahl

Den 20-årige sanger, sangskriver og guitarist, Nicklas Sahl, har altid haft musikken som sin store passion, og det har i de senere år bl.a. resulteret i en koncert på et udsolgt Bremen Teater, en gæsteoptræden side om side med Mads Langer på Grøn Koncert i Århus foran mere end 30.000 publikummer og senest en række koncerter som opvarmning for Ida Corr.

Nicklas Sahls musik er en kombination af insisterende popmelodier og en personlig lyrik, samt en nerve og melankoli, inspireret af genrer som Soul, Folk og Singer/Songwriter.

Ravi Kumar

Ravi Kumar lyder som et distortet demo-kassettebånd, fundet i en skraldespand bag en forladt døgnkiosk i forstæderne til São Paolo. Der trækkes referencer til brasiliansk og afrikansk worldmusik med et markant skud sarkasme. Duoen består af Sharon Kumaraswamy og Aske Knudsen, der med tunge industrielle basslines og støvede marcherende beats giver undergrundshiphoppen en eksotisk kant. Genremæssigt bevæger Ravi Kumar sig mellem rap, hiphop og trap, krydret med industrielt skrammel og percussion fra worldmusikken. De store forbilleder er M.I.A, Princess Nokia og Vince Staples.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21