Nyheder //Få seneste nyt

Østjyllands bedste praktikvirksomhed 2018
// fredag D. 13. april kl. 10:10

Østjyllands bedste praktikvirksomhed 2018

Torsdag d. 12. april blev vinderen af prisen ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed’ fundet. Det skete ved et stort prisoverrækkelsesshow i Studenterhuset. Udover hovedprisen blev der uddelt seks øvrige priser ved showet, som er arrangeret af Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune.

Stemningen i Studenterhuset var i top, da prisen for ‘Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed’ skulle overrækkes. Her var over 100 praktikanter og virksomhedsrepræsentanter mødt op for at overvære showet, som hylder den gode praktik. Vinderen af den prestigefyldte hovedpris blev Creuna. Titlen vakte stor begejstring hos Jeppe Bach Jakobsen, der er tidligere praktikant hos virksomheden.

“Det er så fedt, at vi har vundet! Men på en eller anden måde regnede jeg også med det, for jeg kan slet ikke forestille mig en bedre praktikvirksomhed end Creuna; det har været det bedste forløb på alle tænkelige måder. Man kan sige, at mit arbejdsliv faktisk har peaket nu, for jeg finder ikke noget, der er bedre, end det har praktikforløb har været", fortæller Jeppe Bach Jakobsen, tidligere praktikant ved Creuna. I bedømmelsen blev der bl.a. lagt vægt på, at Creuna har en meget dedikeret tilgang til praktikanter. Lige fra den meget gennemførte onboarding over den sociale og faglige integration i virksomheden til det store ansvar, som praktikanterne får allerede fra første dag. Derudover favner Creuna bredt, og deres praktikanter repræsenterer en bred faglighed, som bidrager til mangfoldighed og sammenhold i virksomheden.

Mange kvalificerede ansøgere

De nominerede virksomheder er indstillet af praktikanter, og vinderne er udvalgt af en jury bestående repræsentanter fra uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og studerende.

De øvrige priser

Udover hovedprisen blev der overrakt seks øvrige priser, som alle udløste store bifald fra salen. Heraf vandt Danske Bank Internationaliseringsprisen, som gives til en virksomhed med fokus på at have internationale praktikanter. Gammelbys vandt Teamprisen, som gives til en virksomhed, der er god til hurtigt at få praktikanter integreret socialt som en del af holdet på arbejdspladsen. Creuna vandt Onboardingprisen, som gives til en virksomhed, der har succes med effektivt at indkøre nye praktikanter i virksomheden og har et gennemført praktikforløb, der er sat i system. Kamstrup vandt Uddannelsesprisen, som gives til en virksomhed, der opkvalificerer deres praktikanter undervejs. Betina Holk Jensen fra Organisation og Ledelse i Børn og Unge ved Aarhus Kommune vandt Mentorprisen, som går til en person, der har ageret mentor under praktikforløbet og udvist noget særligt over for praktikanterne. Og Systematic vandt Juryens Specialpris, der gives til en virksomhed, der er en vigtig spiller på praktikområdet.

Gode praktikvirksomheder er afgørende for Aarhus som by

Det er Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune, der igen i år uddeler prisen, som har til hensigt at skabe opmærksomhed omkring de virksomheder, der gør brug af praktikanter og kan inspirere andre virksomheder til at gøre det samme. Det vigtigt for Aarhus som by, mener Borgmester Jacob Bundsgaard.

”Mange virksomheder har fået øjnene op for, at der blandt byens studerende ligger en guldgrube af kompetencer, som bare venter på at blive brugt og yderligere udviklet af byens virksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi har nogle gode praktiksteder, der har lyst til at skabe spændende og lærerige forhold for både danske og internationale studerende. Samtidig med at virksomhederne tager et uddannelsesansvar, bidrager de studerende til at omsætte nye ideer til konkrete produkter og udvikling. I en tid med stadig større mangel på kvalificeret arbejdskraft er praktikpladser et vigtigt element til rekruttering, ligesom de er med til at gøre Aarhus til en endnu mere attraktiv studieby og til at fastholde de dygtige nyuddannede kandidater i byen.” fortæller han.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21