Nyheder //Få seneste nyt

Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed - Sådan fik Creuna prisen
// mandag D. 11. marts kl. 16:50

D. 13 marts 2019, kårer Studenterhus Aarhus endnu en gang årets praktikvirksomhed. Her får du opskriften på, hvordan Creuna sikrede sig sejren og løb af med hovedprisen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2018.  

 

Linette Thøgersen, Thea Wigant, Trine Nors

 

Onsdag den 13. marts går det endnu en gang løs, når Studenterhus Aarhus åbner dørene og inviterer til kåringen af Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2019. Det bliver en fantastisk aften der, udover kåringen af de bedste praktikvirksomheder, byder på ny viden om praktikområdet, god mulighed for networking samt inspiration fra andre dygtige virksomheder og praktikanter.

 

Virksomheden Creuna gjorde sig sidste år bemærket, da de vandt både onboardingprisen og hovedprisen, og dermed blev kåret som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2018. Praktikanterne, der havde indstillet virksomheden, deltog i eventet sammen med den administrerende direktør. Det høje humør og stoltheden var tydeligt til stede, da virksomheden modtog priserne. Helle Sandmann, HR Manager hos Creuna, giver her sit bud på, hvorfor netop Creuna gik med prisen i 2018: ”For det første tror jeg at prisen landede hos os, fordi vi har et rigtig godt praktikprogram, der med årene er blevet finpudset og tilpasset, og derfor er super attraktivt for mange praktikanter. Vi har kørt det i en del år nu, så hele vores set-up er utrolig velfungerende, og både vi og de unge får meget ud af programmet”.

 

Creuna vandt hovedprisen, og blev dermed kåret som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2018

 

Helle beskriver virksomheden som værende ung, dynamisk, digital og professionel, hvilket de naturligvis ønsker, at deres praktikanter skal kunne leve op til. For at sikre dette har Creuna valgt at sætte barren højt, når de skal ansætte praktikanter: ”Man kan godt sige, at vi er kræsne, men det gør også at vores praktikanter er rigtig dygtige. Vi skal kunne se et potentiale i den enkelte, og vi forventer, at de tager et stort ansvar og er klar på at blive udfordret. Når det er sagt, er vi naturligvis bevidste om, at praktikanterne stadig er under uddannelse, og vi støtter dem derfor også hele vejen, men vi ser dem samtidig på lige fod med de fastansatte”.

 

For at vinde denne fornemme titel, og blive kåret til Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed, skal man som virksomhed skille sig ud fra andre virksomheder. Det er ikke nok ”bare” at være en praktikplads. For Creunas vedkommende har de blandt andet været rigtig gode til at onboarde deres praktikanter, hvilket vil sige at virksomheden fra dag ét har fået dem til at føle sig som en integreret del af hele organisationen, både på de enkelte teams og projekter, men også i det store hele. Helle Sandmann udtaler også, at praktikanterne bliver taget meget alvorligt og de får vigtige og afgørende arbejdsopgaver i dagligdagen: ”Vi tager praktikanter ind med en forhåbning om et længerevarende bekendtskab, der forhåbentlig kan ende ud i en fastansættelse efter endt praktikophold. Både det faglige og det sociale fylder meget hos os. Praktikanterne plejer at afholde en fredagsbar med et selvvalgt tema som afslutning på deres praktikforløb. Også her demonstrerer de deres kreative evner, og det plejer at være alt andet end kedeligt”.

 

Creuna er igen i år nomineret til prisen som Østjyllands Bedste Praktikplads 2019 og glæder sig meget til at deltage i eventet den 13. marts.  Vi spurgte Helle, hvordan man sikrer sig, at ens praktikanter husker at indstille ens virksomhed, og til det griner hun og siger ”de skal jo helst gøre det af sig selv. Vi har dannet rammerne, men det er dem der i sidste ende er dommere. Når man vinder en så fin pris, giver det uden tvivl positiv omtale, og det er et dejligt skulderklap, der bekræfter os i at vi gør det godt, og at det vi har kæmpet for i forhold til praktikprogrammet rent faktisk virker!

 

Praktikanter, virksomheder, studerende og andre interesserede er velkomne til at tage del i eventet, der foregår den 13. marts kl. 17.00 i Stakladen, Studenterhus Aarhus. Det bliver en aften med god stemning og højt humør. Studenterhus Aarhus glæder sig til at byde alle hjerteligt velkommen.

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21