Nyheder //Få seneste nyt

Oplev kulturliv med fremmede
// torsdag D. 14. februar kl. 16:44

Oplev kulturliv med fremmede

Hvis du, som tilflytter, gerne vil dyppe fingeren i Aarhus’ kulturliv, finde de ’gemte skatte’ og endda gøre det med andre nye århusianere, er konceptet Kulturkammerater/Culture Buddies det helt rigtige for dig.

 

Astrid Lynnerup Nissen & Mathilde Pedersen

 

På billedet ses Sigrun Schaumburg-Müller og Heidi Schack Nannberg, arrangører af Kulturkammerater (Foto: Mathilde Pedersen)

 

Vi starter på Dokk1 i Aarhus kl. 13.00 en lørdag formiddag. Her spotter vi nemt det store flag med navnet ”Kulturkammerater”, og går to glade arrangører i møde, der har varm kaffe klar på kanden. Ti minutter senere er dagens tolv deltagere fremmødt. I dag skal vi på tur med Kulturkammerater, der er et samarbejde mellem Borgerservice og Studenterhuset Aarhus. Et projekt, hvor ideen er, at tilflyttere i Aarhus mødes og sammen får muligheden for at opleve Aarhus’ mange kulturelle tilbud.

Det er primært internationale studerende som deltager i lørdagens udflugt, men arrangørerne Sigrun Schaumburg-Müller og Heidi Schack Nannberg understreger, at ”tilbuddet er til alle tilflyttere i alle aldre”.

Denne lørdag starter, som alle andre, med smil og en præsentationsrunde, og så er vi i gang. Den akavede stemning der kan opstå mellem fremmede fordufter – særligt ved hjælp af Sigruns gejst for projektet og interesse for deltagerne.

De 12 deltagere bliver delt ud i tilfældige grupper og tildeles et blåt Kulturkammerater-rør. I røret finder deltagerne fribilletter til f.eks. Aarhus Skøjtebane, Moesgaard Museum eller en AGF-fodboldkamp. Hver gang er røret fyldt med en overraskelse - en ny oplevelse. Ud over oplevelsen finder deltagerne også praktisk info, vejledning til transport og en lille quiz der kan hjælpe samtalen i gang.

 

(Foto: Mathilde Pedersen)

 

Normalt bliver deltagerne delt ud i grupper på tre, men dagen i dag er står på en jule-udgave af Kulturkammerater, og vi følges derfor alle til den hemmelige destination: Den Gamle By.

 

(Foto: Mathilde Pedersen)

 

Den gamle by er bare ét af mange kulturtilbud, som kan opleves med Kulturkammerater, og som tilflytter får du både set din nye bys seværdigheder og hemmelige kroge. ”Det er jo en form for velkomstpakke vi tilbyder, som giver tilflytterne mulighed for at se og opleve, hvad Aarhus kan tilbyde” siger Sigrun.

 

(Foto: Mathilde Pedersen)

 

I Den Gamle By bliver dansk jul oplevet og diskuteret. Der bliver skabt gode snakke om nissers formål og om julekalenderens underholdningsværdi for voksne.

 

(Foto: Mathilde Pedersen)

 

Markus, som er international studerende fra Tyskland, har fået en oplevelse af Aarhus som han ikke ville have fået som turist. Han er især glad for konceptet, fordi ”det samler nye mennesker med fælles interesse for at gå på opdagelse i byen”. Og det er også en stor del af projektet ifølge de to arrangører – ”tre fremmede mennesker som ikke kender hinanden får pludselig muligheden for at lære hinanden at kende gennem kulturelle oplevelser”.

 

(Foto: Mathilde Pedersen)

 

For at styrke de nye bekendtskaber endnu mere, får hver gruppe også tre gratis kaffebilletter til Studenterhuset Aarhus’ cafe, som de kan bruge sammen.

Sigrun og Heidi vil gerne have et miks af danske og internationale tilflyttere, for at styrke båndet på tværs af kulturer og et håb for 2019 er, at de kan byde endnu flere mennesker velkommen, og sende dem ud på nye oplevelser.

Eftermiddagen når sin ende og vi takker pænt af og siger farvel til gruppen, som alle ser frem til næste event.

”Alle er velkomne, og man kan nemt følge med på Kulturkammeraters Facebook-side” fortæller Heidi. Der bliver også oprettet facebookbegivenheder for hver enkel lørdag, og her følger man bare linket og får en gratis billet.

Man kan også tage kontakt til Sigrun eller Heidi hvis man er interesseret:


- Sigrun Schaumburg-Mûller: sigrun@studenterhusaarhus.dk
- Heidi Schack Nannberg: heidi@studenterhusaarhus.dk

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21