Nyheder //Få seneste nyt

Studentervenlige julearrangementer i Aarhus
// fredag D. 08. december kl. 09:50

For de fleste studerende betyder juletid også eksamenstid, og det kan af og til føles som om, at julestemningen bliver kvalt i pensumlister, skriveblokader og eksamensstress. Derfor forsøger vi her at guide dig til nogle af de mange studentervenlige julearrangementer, så du forhåbentlig kan holde liv i din indre julemand eller julekone.
 
Af Simon Brondbjerg Riis, frivillig i Studenterhus Aarhus

Julemarkeder en masse

Der er et på Lille Torv og Store Torv. Der er et julemarked i Ridehuset. Der er et på Ingerslevs Boulevard, og vi kunne blive ved. Julen indtager de åbne pladser og store haller rundt omkring i Aarhus. Ved de fleste julemarkeder er der gratis adgang og boder fyldt med julestads og julegodter.

Derfor er et besøg hos et af de mange julemarkeder det oplagte sted, at give den svundne julestemning et nøk op.

Julefest med Luftens Helte

Glem alt om Disneys store juleshow, for den lørdag d. 16. december kan du komme ind og opleve alle Disney-sangene live fra scenen i Stakladen. Luftens Helte spiller op til julefest, og som medlem af Studenterhus Aarhus kan du både spare penge på entréen og på humlen til festen.
 
Vi garanterer, at det bliver en af de julefester, hvor du bare ikke kan stå stille.

Se mere here!

Jul i Den Gamle By

Traditionen tro vil der igen i år være pyntet op til jul i Den Gamle By. Her vil der være julegodter, gammeldags julepynt og historiske julestuer, så langt øjet og maven rækker.

Det koster 70 kroner for studerende at komme ind i julens traditionsrige univers. Det er altså ikke det billigste arrangement på listen, men det er måske det mest julede.

Afslutningen på Aarhus 17

Måske har du deltaget vidt og bredt i Aarhus 17’s arrangementer. Måske har du knap nok lagt mærke til dem. Uanset hvad, så er det tid til at afslutte kulturhovedstadsåret med et brag.

Vi i Studenterhus Aarhus arrangerer i den anledning en gratis musikfest med nordisk klang, julelys og lidt varmt at drikke. Der vil dog også være mange flere koncerter rundt omkring i byen samt en stor anlagt afslutningsceremoni på havnen.

Du kan læse mere om hele programmet her.

Eksotisk jul i Væksthusene

Væksthusene i Botanisk Have har pyntet op til jul med julens planter og krydderier. Du kan blandt andet gå på jagt efter mandeltræet, risplanterne eller vaniljestængerne mellem de mange andre eksotiske vækster, eller du kan smage på dem i Væksthusenes Café.

Der vil som altid være gratis adgang for alle.

Julehyg derhjemme

Vores sidste forslag til dig, skal være i den helt billige ende af skalaen. Her er, hvad du gør:

Saml dine nærmeste venner. Smid en stor plade æbleskiver i ovnen. Bland dig en stor portion gløgg. Sæt Nissebanden, Bamses Julerejse eller Pyrus på flimmerkassen. Og vupti, så har du dig det måske hyggeligste julearrangement af alle på denne liste.

 

God jul fra alle os i Studenterhus Aarhus.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21