Nyheder //Få seneste nyt

Vejen fra studie til klima-karriere går gennem kontakt til erhvervslivet
// fredag D. 12. oktober kl. 12:49

Illustration: Klimatorium i Lemvig (Lemvig Vand og Spildevand/Lemvig Kommune)
Illustration: Klimatorium i Lemvig (Lemvig Vand og Spildevand/Lemvig Kommune)

Vejen fra studie til klima-karriere går gennem kontakt til erhvervslivet

 

Undersøgelser viser at 64% af alle virksomheder efterspørger evnen til at kunne forklare, hvordan dimmitenders kompetencer kan benyttes i erhvervssammenhæng.

 

I Studenterhus Aarhus har du som studerende i uge 45 mulighed for at møde virksomheder, der beskæftiger sig med klimaudfordringer, særligt i den nord-vestjyske kommune Lemvig. Studenterhus Aarhus afholder i samarbejde med Klimatorium, Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand dette års udgave af Climate Challenge. Studerende på de aarhusianske uddannelsesinstitutioner har her en unik mulighed for at deltage i workshops, foredrag og ekskursioner, hvor fokus særligt er på, hvordan vi i fællesskab kan løse klimaudfordringerne.

 

Workshops og ekskursion til Lemvig giver konkret erfaring

 

Særligt de planlagte workshops giver studerende en mulighed for at prøve kræfter med virkelige cases fra erhvervslivet. Climate Challenge 2018’s workshops handler om idéudvikling, og her kan du hver dag lære at oversætte dine akademiske kompetencer til praktiske kompetencer. Det er disse kompetencer der kan komme i spil, når der skal findes en vinder af de enkelte idéudviklings-workshops, og en samlet vinder fredag i Climate Challenge-ugen.

 

Og netop evnen til at kunne sætte ord på de akademiske kompetencer er noget af det der efterspørges hos mange virksomheder. Ifølge konsulenthuset Ballisagers rekrutteringsanalyse (2018) vil hele 64% af de adspurgte virksomheder råde nyuddannede ansøgere til at forklare, hvordan netop deres akademiske kompetencer kan benyttes i den pågældende arbejdssituation, og dette tal er endnu højere for virksomheder i land- og yderkommunerne, hvor tallet er helt oppe på 71%.

 

For dig som studerende kan det altså være en fordel at kunne beskrive, hvordan dine akademiske kompetencer kan bruges i en erhvervsmæssig kontekst, og dette er én af de ting aarhusianske studerende kan lære til Climate Challenge i Studenterhus Aarhus.

 

Foruden workshops og foredrag er der torsdag i uge 45 en ekskursion til Lemvig, hvor Studenterhus Aarhus, Klimatorium, Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand inviterer dig som studerende på en bustur til Lemvig. Her skal vi besøge nogle af de virksomheder der beskæftiger sig med, hvordan vi kan løse de klimaudfordringer, som Danmark står over for de næste mange år. Her kan du få direkte kontakt til nogle af de virksomheder, som du potentielt kan komme til at arbejde hos og samtidig få en større branche- og forretningsforståelse.

 

 

Climate Challenge

 

Climate Challenge 2018 er udviklet som en del af EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge. Det er et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, Lemvig Kommune, Lemvig-Thyborøn Turistforening samt Lemvig Vand og Spildevand, der har udviklet Klimatorium som en del af EU-projektet.

 

Det er gratis at være med til Climate Challenge. For tilmelding til busturen til Lemvig og til de andre aktiviteter i uge 45, klik her:

 

 

 

Læs Ballisagers Rekrutteringsanalyse (2018) her

 

 

Illustration: Klimatorium i Lemvig (Lemvig Vand og Spildevand/Lemvig Kommune)

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21