Nyheder //Få seneste nyt

Vestkysten er nyt mekka for de klimainteresserede
// torsdag D. 18. oktober kl. 09:37

Illustration: Det kommende Klimatorium i Lemvig (Lemvig Vand og Spildevand/Lemvig Kommune)
Illustration: Det kommende Klimatorium i Lemvig (Lemvig Vand og Spildevand/Lemvig Kommune)

Vestkysten er nyt mekka for de klimainteresserede

På den jyske vestkyst blomstrer klimajobs for højtuddannede op som aldrig før, men det er de færreste studerende, som ved det. Det forsøger erhvervslivet at lave om på til Climate Challenge 2018.

Klimaforandringer er ikke kun noget man mærker på Maldiverne. I Danmark mærker man især klimaudfordringerne i det vestjyske, hvor Lemvig Vand og Spildevand hver dag leverer vand og aftager spildevand fra borgerne i Lemvig Kommune.

”Klimaforandringer er en kæmpe udfordring, men jeg ser det også som en kæmpe mulighed. Det er her fremtidens arbejdspladser vil være,” siger Lars Holmegaard, som er direktør for Lemvig Vand og Spildevand.

Lemvig Vand og Spildevand er erhvervsmedlem hos Studenterhus Aarhus, og i uge 45 er direktør for forsyningsvirksomheden, Lars Holmegaard, flere gange på programmet, når Climate Challenge 2018 løber af stablen i Studenterhus Aarhus. Her skal han blandt andet fortælle om Klimatorium, som er et nyt videns-, forsknings- og erhvervscenter i Lemvig.
 
Klimajobs for alle fagligheder


Formålet med Climate Challenge er at gøre studerende opmærksomme på, hvor stort et jobpotentiale der rent faktisk ligger indenfor klimasektoren. I løbet af fem dage samles studerende, forskere og erhvervsliv omkring klimaudfordringerne, og hvordan de kan løses. Og det er en oplagt mulighed for at vise de studerende, at der findes masser af højtuddannede jobs på vestkysten.

”Det betyder rigtig meget, at så mange studerende og færdiguddannede hører om vores kvaliteter ansigt til ansigt frem for i en jobannonce, hvor den geografiske distance til Lemvig kan skræmme de nyuddannede væk. Til Climate Challenge har jeg muligheden for at uddybe, hvem Lemvig Vand og Spildevand er, og hvilke fortræffeligheder, vi har i vores jobs,” siger Lars Holmegaard.

Og om man er naturvidenskaber eller humanist, er der brug for de studerendes kompetencer, når klimaudfordringerne skal løses, og Climate Challenge har vist sig at være et godt udstillingsvindue:

”På baggrund af sidste års Climate Challenge, får vi nu cirka en henvendelse om ugen angående jobmuligheder hos os,” siger Lars Holmegaard.
 

Du kan læse mere om Climate Challenge 2018 her

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21