Kom tæt på klimaændringerne

Dagens tema: Ekskursion til Lemvig

Denne dag er både for danske og internationale studerende!

Du kan være med til at redde verden!

I Danmark står vi lige nu over for mange af de klimaudfordringer, vi også ser i resten af verden, og du kan være med til at løse dem. Med ”Climate Challenge” stiller vi hver dag i uge 45 skarpt på, hvordan forskellige fagligheder kan være med til at imødegå udfordringerne.

Om du er naturvidenskaber, ingeniør, businessstuderende eller humanist, er der brug for dig og dine kompetencer.

Torsdag er der ekskursion til Lemvig, hvor vi vil opleve klimaforandringerne helt tæt på, når vi besøger Le Mur, der beskytter Lemvig imod klimaforandringerne. Vi skal også smage østers, og besøge virksomheder der arbejder med klimaudfordringerne. Alle præsentationer vil være på engelsk.

Program for dagen:          


08.00:
Afgang fra Studenterhus Aarhus

10.00:
Se de vestjyske klimaudfordinger

Vi kører gennem Lemvig og omegn, mens Lars Holmegaard, Direktør hos Lemvig Vand & Spildevand, præsenterer de udfordringer, de står med på vestkysten. Vi fortsætter mod Engbjerg, hvor vi med udsigt over egnen bliver klogere på projektet og interessant, ny forskning på området.

11.00:
Til vands med hybridfærge

Vi ankommer til færgelejet på Thyborøn havn og går ombord på den nye hybrid-færge, mens vi får fortællingen om, hvordan man med færgen forsøger at løse nogle af klimaudfordringerne.

12.00:
Spis frokost med klimavirksomhederne - din nye samarbejdspartner?

Over et stjerneskud får vi spændende oplæg fra de virksomheder, der lige nu arbejder konkret med klimaudfordringerne. Virksomhederne tæller Thyborøn Havn, Northsea Offshore Service Group, Navigators, Plastix samt Kystdirektoratet.

14.15
Transport mod Lemvig

På turen bliver vi beriget med fortællinger om området ved naturvejleder og grundlægger af Hedevang Outdoor, Jens Hedevang.

15.15
Østers og klimasikret havn i Lemvig

Vi smager den vestjyske specialitet, østers, og får en introduktion til det multifunktionelle højvandsmøbel, Le Mur, som foruden at holde klimaændringerne på afstand er et samskabelsesprojekt forankret i lokale, vestjyske virksomheder, ungdomsuddannelser, lokal kreativitet og dialogprocesser.

16.15
Afgang fra Lemvig mod Studenterhus Aarhus

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21