Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Aarhus Kommune: Bliv Praktikant i Teknik og Miljø med Fokus på Medborgerskab

Aarhus Kommune: Bliv Praktikant i Teknik og Miljø med Fokus på Medborgerskab

Har du lyst til at afprøve dine teoretiske færdigheder og viden fra undervisningen med konkrete projekter og hverdagens udfordringer? Er du optaget af medborgerskab og demokratiske processer og kan du planlægge og afvikle aktiviteter og events. Så er vi et godt match! 

Vi søger lige nu en praktikant til Medborgerskabsafdelingen, hvor fokus vil være at understøtte de forskellige inddragelsesspor i organisationen. 

Om praktikken

Vi sørger for, at du bliver introduceret til arbejdet og oplært i brug af værktøjer og metoder, så du kommer godt fra start. Derudover får du tildelt en mentor, der under praktikforløbet vil guide, vejlede og støtte din udvikling ud fra din uddannelsesplan og kompetencer.

Hvordan bliver din hverdag 

Du bliver en integreret del af vores tværfaglige afdeling, som består af dygtige og engagerede medarbejdere. Vi arbejder med varierende opgaver f.eks.: 

 • Ren By – cirkulære emballage systemer og affald
 • Natur – understøttelse samt udvikling af naturfællesskaber, formidling m.m.
 • Borgerinddragelsesprocesser i forbindelse med byens fysiske udvikling
 • Bedre Byrum – inddragelse omkring byudvikling med fx kunst


Mange af vores opgaver løses i samarbejde med andre afdelinger, og du kan derfor glæde dig til at spare med kolleger og faglige specialister i den øvrige del af organisationen.

Der er tale om ulønnet praktik på 3-6 måneder med en arbejdstid på 30-37 timer om ugen som udgangspunkt. Der er mulighed for fleksible arbejdstider, og vi tager hensyn til dine undervisningsaktiviteter.

Som praktikant i afdeling Medborgerskab bliver du en del af Teknik og Miljø, der har hovedkvarter i kontorbygningen Blixens i Gellerup i Aarhus. 

Hvem er du?

 • Er ved at uddanne dig indenfor kultur og samfund
 • Er nysgerrig på at afprøve teori i praksis 
 • Kan samarbejde med et team 
 • Har lyst til at arbejde i en politisk ledet organisation
 • Har en god forståelse og fair for at drible projekterne i mål
 • Kan bidrage med kreative inputs og er klar til at gøre en forskel
 • Taler og skriver flydende dansk

 
Øvrigt om praktikpladsen

 • For den engagerede studerende kan der være mulighed for studiejob efter praktikken
 • Der er gratis kaffe og frugtordning samt god kantine med medarbejderrabat
 • Der er mulighed for socialt fællesskab med andre praktikanter i Teknik og Miljø 


Hvis du vil høre mere om praktikpladsen, så kontakt gerne Marie Overgaard Nielsen på tlf. 41856920 eller på mcon@aarhus.dk 

Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Ansøgningsfristen: 
1. juni 2024 og med opstart midt august 2024.

Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.  

Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!