Om os

I Studenterhus Aarhus er vi mangfoldige, tværfaglige og brobyggende. Vi styrker fællesskabet mellem studerende, og vi understøtter studerendes handlekraft og virketrang, når vi sammen skaber mangeartede aktiviteter på nye, eksperimenterende og inspirerende måder. Vi er unge, innovative og upolerede, og vi møder alle i øjenhøjde – uanset hvem de er, og hvor de kommer fra.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være svært at forklare nøjagtigt, hvad Studenterhus Aarhus er. Det er vanskeligt fordi, vi lige nøjagtig er det, ​du ​gør det til. Vi er et studenterhus, et kulturhus, et netværkshus, en forening, et spillested, en bar, et socialt rum, en café, et mødested for studerende og erhvervslivet, en løbeklub og meget mere. Derfor er det også tydeligt, at uanset hvem du spørger, får du det svar, der ligger tættest på netop deres hjerte. Vi er ​eventplanlæggere, kommunikatører, sociale ildsjæle, netværkere, bartendere, bookere, projektledere, brobyggere, idé-generatorer, teamplayere og alt derimellem. Det der driver os, er den glæde, vi kan se, når gæsterne går hjem fra koncerten med en god oplevelse i rygsækken. Det er den stolthed vi føler, når vores viden, idéer og input bliver brugt og omsat til handling i private og offentlige virksomheder. 

 

Vi er det eneste sted i Aarhus, hvor alt er samlet under ét tag. Vores fornemmeste opgave er at bygge bro mellem mennesker – og mellem studieliv, kulturliv og erhvervsliv. Vi lukker hullerne mellem de mange private og offentlige virksomheder, der har deres base i Aarhus, og alle de studerende, der er med til at gøre Aarhus til verdens bedste studieby. Hver dag arbejder vi benhårdt for, at studerende og erhvervsfolk kan møde hinanden i øjenhøjde og møde hinanden på nye og eksperimenterende måder – fri for fordomme og kassetænkning. Vi tror nemlig på, at det er i den ligeværdige samtale, der skabes værdi og tillid. Og det er netop denne tilgang til de studerende, der gør os unikke. 

 

Tillid er dét, der præger Studenterhus Aarhus. I Studenterhus Aarhus er der tillid til studerende og tillid til, at studerendes kompetencer kan løse nutidens og fremtidens problemstillinger. Vi stoler på, at de studerende selv kan bygge bro til det arbejdsliv, som de engang bliver en del af. Og vi stoler på, at studerendes handlekraft og virketrang kan stimuleres og udvikles med råd og vejledning fra kompetente frivillige og ansatte, der hver dag understøtter den udvikling, som er en naturlig del af livet som studerende. Når vi udvikler vores egne og studerendes faglige og sociale kompetencer, skaber vi grobunden for et bæredygtigt studieliv og arbejdsmarked, hvor mangfoldighed og tværfaglighed er i højsædet. Og det er ikke bare noget vi gør. Det er noget vi er.  

Vi er et mangfoldigt fællesskab, hvor der er plads til alle. Vores fællesskab består af studerende fra hele verden og fra alle de forskellige uddannelser, der findes i Aarhus. Og  vores fællesskab er et mødested for studerende fra alle videregående uddannelsesinstitutioner i Aarhus, hvor der er aktiviteter og tilbud til alle, hvor ideer og inspiration kan opstå i mødet med det ukendte, det upolerede og det uspolerede, og hvor netværk kan skabes på tværs af fagligheder, organisationer og brancher. 

 

Det er ikke kun blandt de studerende, der er mangfoldighed. Vores samarbejdspartnere er både private virksomheder og offentlige organisationer, de er både store og små og kommer fra mange forskellige brancher. Vi er anerkendt og værdsat af både studerende og erhvervsliv som en attraktiv samarbejdspartner og et sted, hvor der er plads til udvikling, kreativitet og innovation. Fælles for vores samarbejdspartnere er, at de ligesom os ved, at studerende er fremtiden og at kompetenceudvikling, talentudvikling og skabelsen af et bæredygtigt studiemiljø for alle er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at udvikle os. Som fællesskab, som by og som land. 

 

Og så kan det godt være, at det er svært at forklare nøjagtigt, hvad Studenterhus Aarhus er. Men det er ikke svært at forstå, at det at have et sted, hvor studerende kan vokse og blomstre, er en forudsætning for vores alle sammens fremtid. Og ved at være en del af Studenterhus Aarhus er studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner en del af en fremtid, et fællesskab og et netværk, der rækker langt ud i arbejdslivet – og langt ind i studielivet.