Bliv frivillig

Bliv frivillig i Studenterhus Aarhus

Som frivillig i Studenterhus Aarhus får du sociale og faglige kompetencer, som du ikke kan få andre steder. Vi er det eneste sted i Aarhus, hvor alt er samlet under ét tag. Vores fornemmeste opgave er at bygge bro mellem mennesker – og mellem studieliv, kulturliv og erhvervsliv. Vi er eventplanlæggere, kommunikatører, sociale ildsjæle, netværkere, bartendere, bookere, projektledere, brobyggere, idé-generatorer, teamplayer og alt derimellem. Bliv frivillig i Studenterhus Aarhus, og vær med til at gøre Aarhus til verdens bedste studieby.

Bliv frivillig i Kulturgruppen

Har du en kulturel entreprenør gemt i maven? Vil du gerne have masser af erfaring med projektplanlægning og -afvikling? Eller kunne du godt tænke dig at lave lyd til koncerter? Så er Kulturgruppen noget for dig!

I Kulturgruppen kan du beskæftige dig med:

Events: Har du en idé et til arrangement, så hold dig ikke tilbage.

Booking: Kulturgruppen booker mange koncerter – og det vil vi gerne have din hjælp til! 

Afvikling:

Kan du lide at have god kontakt med gæster, frivillige og artister? Som afvikler må du ikke blive skræmt væk af en lang arbejdsdag. Du skal desuden klargøre lokaler og byde folk velkommen med et smil på læben. 

Lydteknik: Som frivillig her er du med til at lave lyd på vores mindre café koncerter, du behøver ikke at være et lydteknisk geni med masser af erfaring – bare du har lysten til at lære.

Booking & Events

Studenterhusets aktiviteter står på 3 ben, uddannelse, kultur og erhverv.
Kulturgruppen leverer indholdet til det kulturelle ben. Det kan være koncerter, foredrag, udstillinger, secondhand bazar, teater, stand-up, litteratur, økologi, miljø – alle mulige og umulige former for kulturformidling, både det seriøse og det useriøse. I gennemsnit er der 2-4 kulturelle arrangementer i Studenterhuset om ugen, heraf 1-2 koncerter, og kulturgruppen er inde over dem alle sammen, enten som direkte arrangører eller som praktiske afviklere.

Som medlem af kulturgruppen kan du i princippet realisere alle de kulturprojekter, du kan komme i tanke om. Med Studenterhusets Producer & Programlægger, som bagstopper og sparringspartner er det kun fantasien og dine evner til at opstille et troværdigt budget, der sætter grænser. Vil du lave en festival med street art eller en national konkurrence i kajkagekast eller et foredrag om biodiversitet i Afrika, så er det her, du skal realisere dine og de andre medlemmer af gruppens kulturprojekt-idéer. 

Afvikling

Men det er ikke kun skrivebordsarbejde at lave kultur. Du skal også ”på gulvet” og afvikle dine egne og husets arrangementer. Kulturgruppen tager imod den kunstner, foredragsholder eller lignende, som skal optræde eller på anden måde stå for indholdet til kulturarrangementerne. Det er afviklere der sørger for at flytte borde og stole så lokalet spiller. Gruppens medlemmer sørger for kaffe, mad og drikke, generel oppasning og gæstfrihed overfor de optrædende og eksterne arrangører vi arbejder sammen med. De er på den måde vores samarbejdsambassadører. Og de sælger billetter, i bogstaveligste forstand, da det også er dem, der ”sidder i døren” og står for billetsalget til Studenterhusets arrangementer.

Som medlem af kulturgruppen skal du både være imødekommende og venlig over for optrædende, samarbejdspartnere og vores gæster. Du er på den måde både vores ansigt indadtil og udadtil, samtidig med du er en del af Studenterhusets kreative maskinrum.

Lyd og lys

Kulturgruppen arrangerer jævnligt cafékoncerter, hvor du som frivillig kan lave lyd på vores mindre bandopsætninger i Caféen. På aftenen vil du få ansvar for at sætte teknikken op og lave lyd på koncerten – du vil selvfølgelig blive introduceret til vores teknik, og du vil altid have selskab af to afviklere.

Hvis interessen også dækker lys, er der mulighed for at blive koblet på som frivillig lysmand til vores større arrangementer i Stakladen.

Som frivillig i Kulturgruppen forventer vi, at du:

– Kan deltage i vores møder.  

– Gerne kan være frivillig i huset i minimum ét år.

– Kan tage min. 2 vagter om måneden.

– Kan være tovholder på ét projekt pr. semester, store som små.

– Har lyst til at være en del at et socialt fællesskab, på tværs af faglighed.

Er du interesseret?

Så send en mail med lidt info om dig til vores producent og programlægger Heidi på heidi@studenterhusaarhus.dk.

Er du en af vores nye projektledere?

Erhvervsgruppen består af 15 seje studerende, hvis fornemmeste opgave er at agere brobyggere mellem erhvervsliv og studerende. I tæt samarbejde med små og store virksomheder vil du være med til at drive en proces helt fra idégenerering til eksekvering. Vores netværk består lige nu af 100 virksomheder og endnu flere studerende, så har du lyst til at prøve kræfter af med projektledelse og dermed være en del af en seriøs, men samtidig social og festlig gruppe, hvor fællesskab vægtes højt, hører vi meget gerne fra dig.

Som en del af erhvervsgruppen kommer du til at udvikle arrangementer og koncepter, kontakte virksomheder samt markedsføre og afvikle events. Du får erfaring med projektledelse og får styrket dit CV. Derudover bliver du en del af en professional arbejdsplads med mulighed for personlig og faglig udvikling. Og tør du gribe chancen, er der rig mulighed for at skabe netværk med store og små virksomheder i Aarhus og omegn.

Som person har du en struktureret tilgang, og du er en teamplayer. Derudover er du velformuleret i dine udtalelser både i tale og på skrift. Vi forventer, at du ser muligheder i stedet for problemer, og du har et drive til at gøre en forskel. Du er engageret, motiveret og ambitiøs, og du tør tage ansvar.

Udover at få erfaring med projektledelse og adgang til et stort netværk af virksomheder og studerende, får du en masse læring gennem workshops internt i gruppen og foredragsholdere udefra.

Arbejdsbyrden vil ligge på cirka fire timer om ugen, men det varierer fra uge til uge. Det forventes, at du kan deltage i gruppens møder en gang hver tredje uge.

Lyder det som noget for dig?

Vil du udvide dit netværk og gøre dig selv mere attraktiv på arbejdsmarkedet, så send en kort ansøgning sammen med dit CV til gruppens ledere, Sabrina: sabrinablochs@gmail.com eller Johanne: j.havshoej@gmail.com

Bliv frivillig i International Group

I-Group er for dig, som gerne vil have et stort internationalt netværk. Måske har du selv været studerende i udlandet og vil gerne hjælpe andre med at få en god oplevelse som international studerende i Danmark, måske er du international studerende og vil gerne udvide dit danske netværk. 

Igroup laver aktiviteter for internationale studerende, både exchange og full degree-studerende. De er med til at planlægge og afvikle introduktionsforløb for nye internationale studerende i august og januar, og de planlægger og afvikler løbende aktiviteter for internationale og danske studerende med et internationalt mindset. Det kan være alt fra de traditionelle tirsdages International Nights med musik, kultur og foredrag over udflugter, hvor internationale studerende kan lære resten af Danmark at kende, til jobcaféer, madklubber og sprogudveksling, hvor internationale studerende kan møde danskere og på den måde få et mere solidt fodfæste i Danmark. På den måde er Igroup en miniudgave af Studenterhuset, hvor aktiviteterne spænder over det samme spekter som hele Studenterhuset.

Som frivillig i I-Group skal du hjælpe til med at planlægge og afvikle aktiviteterne.

Du skal tage mindst 2 afviklingsvagter om måneden og i løbet af et semester være projektleder på mindst en aktivitet. 

Er du interesseret?

Send en mail til den internationale koordinator Sigrun Schaumburg-Müller på sigrun@studenterhusaarhus.dk

Bliv frivillig i Kommunikationsgruppen

 

Har du lyst til at være en del af et stærkt netværk, hvor du får mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt? Vil du omsætte dine idéer og teori fra studiet til virkeligheden? Trænger du ganske enkelt til at få fingeren ned i skidtet?

Kommunikationsgruppen arbejder med at udbrede kendskabet til Studenterhus Aarhus blandt de studerende på de videregående uddannelser i Aarhus, men også blandt virksomheder og Aarhusianere i al almindelighed.

Du kan prøve kræfter med at skrive pressemeddelelser, artikler, tage billeder, lave video, vedligeholde vores hjemmeside og vores SOME-platforme, lave grafisk arbejde, intern kommunikation og meget mere – kun fantasien sætter grænser. 

 

Hvad får du ud af det?

Som en del af gruppen får du erfaring med, hvordan kommunikation foregår i en kulturel organisation, hvor der er en række forskellige målgrupper og budskaber. Du styrker dit CV og får rig mulighed for at få masser af hands-on erfaring med markedsføring, PR og kommunikation. Derudover bliver du en del af en social gruppe, som også holder egne arrangementer – både internt i gruppen og sammen med alle de andre medarbejdere i Studenterhus Aarhus.

Vi forventer, at du tager ejerskab for aktiviteterne, at du har ambitioner om at skabe de fedeste, sjoveste og mest interessante kommunikationstiltag og har lyst til at lægge ca. 18 timer i gennemsnit pr. måned – selvfølgelig tilrettelagt efter dit studie. Vi forventer også at du er socialt anlagt, og har lyst til at lægge tid og arbejde i huset, og deltage i de mange forsjellige arrangementer vi afholder, både for at skabe et godt socialt miljø, men selvfølgelig også for at kunne fortælle om vores arrangementer på vores hjemmeside, på de sociale medier og meget mere.

 

Hvem er vi?

Kommunikationsgruppen består af frivillige, og er en af Studenterhus Aarhus’ fem frivilliggrupper. Gruppen består af studerende fra flere forskellige uddannelser. Vi står for at skabe relevant indhold til huset både til ekstern og intern brug, og vi understøtter de frivilliggrupper der står for at lave arrangementer i huset.

Studenterhus Aarhus er til for byens studerende, og det er stedet, hvor du som studerende kan lave aktiviteter, holde fester, få styrket karrieremuligheder og få venner for livet. Vi er et studenterhus for studerende på alle de videregående uddannelser i Aarhus, og vi bygger bro imellem de studerende, kulturlivet og erhvervslivet.

 

Er du interesseret?

Skal du være med på holdet? – vi holder løbende samtaler, så send en kort, motiveret ansøgning til Marketingkoordinator Janus Priess på janus@studenterhusaarhus.dk

Bliv frivillig i Bargruppen

 

Elsker du at være med til at skabe den rigtige stemning? Synes du det er super sjovt, når der er drøn på baren? Kan du godt lide at skabe den hyggelige eftermiddags-kaffe-atmosfære? Så er Bargruppen helt sikkert noget for dig.

 

Bargruppen er Studenterhusets største frivilliggruppe. Gruppen er med til stort set alle arrangementer, hvor de leverer rammerne i form af mad, drikke, smil og venlighed til vores gæster. Samtidig er de rygraden i caféen, hvor de hver dag sørger for, at der er åbent og rart at være.

 

Som frivillig i bargruppen skal du kunne arbejde gennemsnitlig 18 timer om måneden, som normalt fordeles på 2 til 4 vagter. Vi vil naturligvis gerne have frivillige, der har mulighed for at tage både dags-, aften- og natvagter.

Når du starter som ny frivillig bliver du sat i et af vores 5 barteams, som vil tage godt imod dig og lære dig de ting, du skal vide for at kunne passe vores barer.

 

Du behøver ikke have erfaring som bartender i forvejen, alle kan være med. Det vigtigste er at du har lyst og gerne vil være med til at gøre Studenterhuset til et rart sted at være for både vores gæster og de andre medarbejdere. Og så skal du være klar på at give den en skalle både til fester og koncerter ud på natten og til hyggelige eftermiddagstimer i caféen på hverdage.

 

Interesseret?

Skriv til Barchef, Niels Overgaard på mail: no@studenterhusaarhus.dk

 

Husk at skrive kontaktinfo i mailen, så vi kan lave en aftale.

Bliv frivillig i International Group

I-Group er for dig, som gerne vil have et stort internationalt netværk. Måske har du selv været studerende i udlandet og vil gerne hjælpe andre med at få en god oplevelse som international studerende i Danmark, måske er du international studerende og vil gerne udvide dit danske netværk. 

Igroup laver aktiviteter for internationale studerende, både exchange og full degree-studerende. De er med til at planlægge og afvikle introduktionsforløb for nye internationale studerende i august og januar, og de planlægger og afvikler løbende aktiviteter for internationale og danske studerende med et internationalt mindset. Det kan være alt fra de traditionelle tirsdages International Nights med musik, kultur og foredrag over udflugter, hvor internationale studerende kan lære resten af Danmark at kende, til jobcaféer, madklubber og sprogudveksling, hvor internationale studerende kan møde danskere og på den måde få et mere solidt fodfæste i Danmark. På den måde er Igroup en miniudgave af Studenterhuset, hvor aktiviteterne spænder over det samme spekter som hele Studenterhuset.

Som frivillig i I-Group skal du hjælpe til med at planlægge og afvikle aktiviteterne.

Du skal tage mindst 2 afviklingsvagter om måneden og i løbet af et semester være projektleder på mindst en aktivitet. 

Er du interesseret?

Send en mail til den internationale koordinator Sigrun Schaumburg-Müller på sigrun@studenterhusaarhus.dk

Er du en af vores nye projektledere?

Erhvervsgruppen består af 15 seje studerende, hvis fornemmeste opgave er at agere brobyggere mellem erhvervsliv og studerende. I tæt samarbejde med små og store virksomheder vil du være med til at drive en proces helt fra idégenerering til eksekvering. Vores netværk består lige nu af 100 virksomheder og endnu flere studerende, så har du lyst til at prøve kræfter af med projektledelse og dermed være en del af en seriøs, men samtidig social og festlig gruppe, hvor fællesskab vægtes højt, hører vi meget gerne fra dig.

Som en del af erhvervsgruppen kommer du til at udvikle arrangementer og koncepter, kontakte virksomheder samt markedsføre og afvikle events. Du får erfaring med projektledelse og får styrket dit CV. Derudover bliver du en del af en professional arbejdsplads med mulighed for personlig og faglig udvikling. Og tør du gribe chancen, er der rig mulighed for at skabe netværk med store og små virksomheder i Aarhus og omegn.

Som person har du en struktureret tilgang, og du er en teamplayer. Derudover er du velformuleret i dine udtalelser både i tale og på skrift. Vi forventer, at du ser muligheder i stedet for problemer, og du har et drive til at gøre en forskel. Du er engageret, motiveret og ambitiøs, og du tør tage ansvar.

Udover at få erfaring med projektledelse og adgang til et stort netværk af virksomheder og studerende, får du en masse læring gennem workshops internt i gruppen og foredragsholdere udefra.

Arbejdsbyrden vil ligge på cirka fire timer om ugen, men det varierer fra uge til uge. Det forventes, at du kan deltage i gruppens møder en gang hver tredje uge.

Lyder det som noget for dig?

Vil du udvide dit netværk og gøre dig selv mere attraktiv på arbejdsmarkedet, så send en kort ansøgning sammen med dit CV til gruppens sjakbejser, Rikke: rikkeosterberg@hotmail.com eller Rune: rrbesound@gmail.com.

Bliv frivillig i Kulturgruppen

Har du en kulturel entreprenør gemt i maven? Vil du gerne have masser af erfaring med projektplanlægning og -afvikling? Eller kunne du godt tænke dig at lave lyd til koncerter? Så er Kulturgruppen noget for dig!

I Kulturgruppen kan du beskæftige dig med:

Events: Har du en idé et til arrangement, så hold dig ikke tilbage.

Booking: Kulturgruppen booker mange koncerter - og det vil vi gerne have din hjælp til! 

Afvikling:

Kan du lide at have god kontakt med gæster, frivillige og artister? Som afvikler må du ikke blive skræmt væk af en lang arbejdsdag. Du skal desuden klargøre lokaler og byde folk velkommen med et smil på læben. 

Lydteknik: Som frivillig her er du med til at lave lyd på vores mindre café koncerter, du behøver ikke at være et lydteknisk geni med masser af erfaring - bare du har lysten til at lære.

Booking & Events

Studenterhusets aktiviteter står på 3 ben, uddannelse, kultur og erhverv.
Kulturgruppen leverer indholdet til det kulturelle ben. Det kan være koncerter, foredrag, udstillinger, secondhand bazar, teater, stand-up, litteratur, økologi, miljø – alle mulige og umulige former for kulturformidling, både det seriøse og det useriøse. I gennemsnit er der 2-4 kulturelle arrangementer i Studenterhuset om ugen, heraf 1-2 koncerter, og kulturgruppen er inde over dem alle sammen, enten som direkte arrangører eller som praktiske afviklere.

Som medlem af kulturgruppen kan du i princippet realisere alle de kulturprojekter, du kan komme i tanke om. Med Studenterhusets Producer & Programlægger, som bagstopper og sparringspartner er det kun fantasien og dine evner til at opstille et troværdigt budget, der sætter grænser. Vil du lave en festival med street art eller en national konkurrence i kajkagekast eller et foredrag om biodiversitet i Afrika, så er det her, du skal realisere dine og de andre medlemmer af gruppens kulturprojekt-idéer. 

Afvikling

Men det er ikke kun skrivebordsarbejde at lave kultur. Du skal også ”på gulvet” og afvikle dine egne og husets arrangementer. Kulturgruppen tager imod den kunstner, foredragsholder eller lignende, som skal optræde eller på anden måde stå for indholdet til kulturarrangementerne. Det er afviklere der sørger for at flytte borde og stole så lokalet spiller. Gruppens medlemmer sørger for kaffe, mad og drikke, generel oppasning og gæstfrihed overfor de optrædende og eksterne arrangører vi arbejder sammen med. De er på den måde vores samarbejdsambassadører. Og de sælger billetter, i bogstaveligste forstand, da det også er dem, der ”sidder i døren” og står for billetsalget til Studenterhusets arrangementer.

Som medlem af kulturgruppen skal du både være imødekommende og venlig over for optrædende, samarbejdspartnere og vores gæster. Du er på den måde både vores ansigt indadtil og udadtil, samtidig med du er en del af Studenterhusets kreative maskinrum.

Lyd og lys

Kulturgruppen arrangerer jævnligt cafékoncerter, hvor du som frivillig kan lave lyd på vores mindre bandopsætninger i Caféen. På aftenen vil du få ansvar for at sætte teknikken op og lave lyd på koncerten - du vil selvfølgelig blive introduceret til vores teknik, og du vil altid have selskab af to afviklere.

Hvis interessen også dækker lys, er der mulighed for at blive koblet på som frivillig lysmand til vores større arrangementer i Stakladen.

Som frivillig i Kulturgruppen forventer vi, at du:

- Kan deltage i vores møder.  

- Gerne kan være frivillig i huset i minimum ét år.

- Kan tage min. 2 vagter om måneden.

- Kan være tovholder på ét projekt pr. semester, store som små.

- Har lyst til at være en del at et socialt fællesskab, på tværs af faglighed.

Er du interesseret?

Så send en mail med lidt info om dig til vores producent og programlægger Heidi på heidi@studenterhusaarhus.dk.