Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed

Studenterhus Aarhus og Aarhus Kommune kårer igen i år Østjyllands Bedste Praktikvirksomheder. Så har du været i praktik i 2020, kan du lige nu indstille din praktikplads til en eller flere af vores priser. Fristen er d. 1. marts kl. 12.00, og praktikanter fra alle uddannelsesinstitutioner i Østjylland kan indstille deres praktikvirksomheder.

I år hylder vi de fantastiske praktikvirksomheder virtuelt, så det er bare med at få sendt jeres indstillinger afsted. På grund af coronarestriktionerne holder vi ikke awardshowet i år, men det forhindrer os ikke i at fejre de virksomheder, der gør en ekstra indsats for deres praktikanter.

 

Her er priserne, som jer praktikanter fra 2020 kan indstille jeres praktikvirksomheder til:

 

– Uddannelsesprisen

– Mentorprisen

– Onboardingprisen

– Teamprisen

– The Internationalization Award

 

Prisen som ‘Bedste Praktikvirksomhed’ bliver i år udvalgt af juryen blandt de indsendte indstillinger, og gives til en virksomhed, som juryen vurderer har gjort det særligt godt.

Hvordan indstiller du din praktikvirksomhed til en pris?

Hvis du har været i praktik i 2020, kan du (evt. sammen med dine medpraktikanter) indstille den virksomhed, du var hos. Det gør du ved at:

 

– Udfylde den skabelon der hører til den pris, du/I gerne vil indstille til. Du finder skabelonerne til indstillingerne herunder.

 

– Lave en video på max 2 min., hvor du/I fortæller, viser eller på anden kreativ vis understreger, hvorfor jeres praktiksted skal løbe med prisen. Optag fx dig selv, din mentor eller noget andet som har haft betydning for dig/jer i praktikperioden. Filmen bliver vist under awardshowet, hvis din praktikvirksomhed bliver en af de endelige nominerede.

 

– Sende det hele til os (f.eks. via WeTransfer) senest mandag d. 1. marts kl. 12.00 til liv@studenterhusaarhus.dk

Hvis du gerne vil indstille din praktikvirksomheden til flere priser, kan du sagtens det. Du skal bare huske at lave en video og udfylde en skabelon til hver pris. Dvs. at hvis du både indstiller din praktikvirksomhed til f.eks. mentorprisen og onboardingprisen, skal du lave en video til hver pris, hvor du fortæller, hvorfor virksomheden bør vinde i de forskellige kategorier. Du kan derfor ikke bruge den samme video til begge indstillinger.

 

Hvis I er flere praktikanter, der vil indstille til den sammen pris, så gå sammen om det, så vi får én indstilling til prisen pr. virksomhed.

 

Videoen og den skriftlige indstilling vægter lige meget i juryens bedømmelse.

 

Juryen består af studerende, repræsentanter fra flere af de videregående uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet samt Aarhus Kommune.

Årets priser og skabeloner til indstillingerne

Herunder finder du skabelonerne til de skriftlige indstillinger.

Uddannelsesprisen

Prisen gives til en virksomhed, som har været særlig god til at uddanne eller udvikle de(n) studerendes kompetencer undervejs.

Mentorprisen

Prisen gives til en person, som har ageret mentor under praktikforløbet, og som har spillet en særlig rolle fx i forbindelse med din/jeres faglige og/eller personlige udvikling.

Onboardingprisen

Prisen gives til en virksomhed, som har tilrettelagt et gennemført og lærerigt praktikforløb med særlig god onboarding, fx introforløb og opfølgning efterfølgende.

Teamprisen

Prisen gives til en virksomhed, som har formået at integrere de(n) studerende socialt og få dem til at føle sig som en del af fællesskabet på arbejdspladsen.

The Internationalization Award

The award is given to a company that has taken particularly good care of the international intern(s) and has managed to fully integrate them in the company. The nomination can be written in English if needed.

Indstillinger samt video skal sendes til erhvervskoordinator, Liv Kappel, senest 1. marts kl. 12.00 på mail: liv@studenterhusaarhus.dk. Hvis filerne er meget store, kan du bruge wetransfer.com.

 

Hent jeres billet til awardshowet

Det er gratis for alle at deltage til prisuddelingen d. 11. marts 2021 – både for virksomheder, tidligere praktikanter og studerende, der snart skal i praktik.

Tilmeldingsfristen til awardshowet er senest 8. marts kl. 12.00. I kan tilmelde jer til aftenen herunder:

Hvis du er studerende og på jagt efter en praktikplads til efteråret, er der her en gylden mulighed for at se de allerbedste praktikvirksomheder i Østjylland, og høre hvorfor de gør det godt. Du har også mulighed for at falde i snak med dem på aftenen og høre mere om mulighederne hos dem.

 

Hvis I som virksomhed er på jagt efter skarpe praktikanter til efteråret, vil dette også være en oplagt mulighed for at møde de studerende. Samtidig kan I lade jer inspirere af de bedste virksomheder inden for praktikområdet, eller selv blive en af de heldige vindere og dermed inspirere andre virksomheder med jeres arbejde.

 

Vi glæder os til at se jer!

Djurslands Bank vandt Teamprisen og prisen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed 2020. Se dem modtage prisen her: