Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Aarhus Kommune: Bliv praktikant i Teknik og Miljø med fokus på aktiv mobilitet

Aarhus Kommune: Bliv praktikant i Teknik og Miljø med fokus på aktiv mobilitet

Har du lyst til at afprøve dine teoretiske færdigheder og viden fra undervisningen med konkrete projekter og hverdagens udfordringer? Er du Civilingeniørstuderende i Urban Design- eller Urban Planning and Management og motiveret for et praktikophold i Mobilitetsafdelingen? 

Så er vi et godt match! Vi søger lige nu en praktikant, der skal tilknyttes INTERREG projektet Active Cities, der handler om at undersøge, hvad der skal til for at aarhusianerne stiller bilen og tager cyklen eller går i stedet for. Projektet har omdrejningspunkt i, hvordan fysiske lokationer i byen kan være med til at understøtte skiftet fra bil til cykel. Der er en stærk antropologisk vinkel på projektet, hvor der fokuseres på, hvordan brugerne af stederne interagerer med mobilitetsinterventioner og taktisk urbanitet. 

Om praktikken

Vi sørger for, at du bliver introduceret til arbejdet og oplært i brug af værktøjer og metoder, så du kommer godt fra start. Derudover får du tildelt en mentor, der under praktikforløbet vil guide, vejlede og støtte din udvikling ud fra din uddannelsesplan og kompetencer.

 

Hvordan bliver din hverdag 

Du bliver en integreret del af vores tværfaglige Mobilitetsafdeling, som består af dygtige og engagerede medarbejdere. Vi arbejder med varierende opgaver f.eks.: 

Mobilitet, Anlæg og Drift varetager myndigheds-, drifts- og anlægsopgaver i byens rum, både på veje, stier, fortove og pladser.

  • Anlægsopgaver i byens rum på veje, stier, fortove og pladser, er myndighed på nye vejsager
  • Udvikling, drift og vedligeholdelse af vejbelysning og ITS
  • Byggemodningsopgaver, fra mindre udstykninger i åbent land til de større byudviklingsprojekter som f.eks. Aarhus Ø, Godsbanen og Lisbjerg.
  • At sikre god infrastruktur i Aarhus Kommune via mobilitetsplanlægning indenfor vejnettet, den kollektive trafik mv.
  • Myndighedsopgaver i forhold til alle de større anlægsarbejder på offentlige arealer, som gennemføres af andre bygherrer end kommunen, f.eks.  Letbanen, omdannelsen af Gellerup og større ledningsarbejder, som vi koordinerer. 

Mange af vores opgaver løses i samarbejde med andre afdelinger, og du kan derfor glæde dig til at spare med kollager og faglige specialister i den øvrige del af organisationen.

Der er tale om ulønnet praktik på 3-6 måneder med en arbejdstid på 30-37 timer om ugen som udgangspunkt. Der er mulighed for fleksible arbejdstider, og vi tager hensyn til dine undervisningsaktiviteter.

Som praktikant i Mobilitetsafdelingen bliver du en del af Teknik og Miljø, der har hovedkvarter i kontorbygningen Blixens i Gellerup i Aarhus. 

Hvem er du?

  • Er ved at uddanne dig til Civilingeniør i Urban Design- eller Urban Planning and Management.
  • Er nysgerrig på at afprøve teori i praksis 
  • Kan samarbejde med et team 
  • Har lyst til at arbejde i en politisk ledet organisation
  • Har en god forståelse og fair for byrummets rolle for valget af transport og at arbejde med internationale partnere.
  • Kan bidrage med kreative inputs og er klar til at gøre en forskel
  • Taler og skriver flydende dansk


Øvrigt om praktikpladsen

  • For den engagerede studerende kan der være mulighed for studiejob efter praktikken
  • Der er gratis kaffe og frugtordning samt god kantine med medarbejderrabat
  • Der er mulighed for socialt fællesskab med andre praktikanter i Teknik og Miljø 

Hvis du vil høre mere om praktikpladsen, så kontakt gerne Gustav Friis på tlf. 4185 9363 eller på guf@aarhus.dk

Ansøgning
Klik på ”Ansøg Her” ovenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Ansøgningsfristen: 
1. juni 2023 med opstart 1. september 2024.

Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.  

Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!