Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Siden 1999 har Alexandra Instituttet været det led, der skubber den nyeste it-forskning helt ud, hvor den skaber værdi i virksomhedernes travle hverdag.

Vi har hjulpet mere end 1.000 offentlige og private virksomheder med avancerede, effektive, sikre og innovative it-løsninger, der er med til at skabe bæredygtig vækst og velfærd i Danmark.

Hos os finder du unikke kompetencer inden for de nyeste teknologier, hvad enten I skal analysere eller forbedre eksisterende softwaresystemer eller udvikle nye.

Det gælder lige fra kunstig intelligens, maskinlæring, Internet of Things (IoT) og klassisk software engineering til cloud computing, data mining og udvikling af mobile og webbaserede løsninger.

Kernekompetencer

Vi arbejder dagligt med den nyeste teknologi og de muligheder, der opstår som teknologien udvikler sig.

Vores forretningsområder er udvalgt ud fra dette kriterie. Det skal være teknologi, der kan give danske virksomheder vokseværk. Og gerne nu og her.

Digitalisering kan være med til at skabe smartere processer, bedre brug af data, større overblik og yderligere effektivitet.

Vi tilbyder rådgivning og udvikling inden for disse seks forretningsområder. Områderne smelter sammen, afhængigt af hvilket behov vi skal hjælpe med at løse.

– Kunstig intelligens

– Computergrafik, vision og simulering

– Digital grøn omstilling

– Cybersikkerhed

– IoT og smarte produkter

– Digital sundhed herunder CE-mærkning

Med os får du din ide og digitale løsning til at virke i praksis

Vi kunne aldrig drømme om at spørge dine brugere, hvad de gerne vil have. Vi udfordrer deres antagelser og anskuer problemstillinger fra forskellige perspektiver. Gennem denne dybe forståelse af menneskers liv, får du de bedste forudsætninger for at udvikle løsninger, der skaber værdi i praksis.

 

Vi har en klart defineret metode, der giver dig:

– Indsigt i dine kunders liv og verden, som du kan omsætte til anbefalinger, potentialer eller løsninger, der kvalificerer jeres udvikling og implementering af ny teknologi.

 – Indsigt i praksis og processer, fordi du kommer bagom det umiddelbart synlige og får undersøgt, hvorfor eksempelvis medarbejdere handler, som de gør, i forskellige organisatoriske og kulturelle sammenhænge

Opbygning af ny viden

Som GTS-institut med fokus på it har vi forpligtet os til at basere vores arbejde på den nyeste it-forskning og udbrede teknologisk viden i Danmark.

 

Du bliver ikke låst fast på specifikke teknologier eller produkter. Vi har ingen henvisningsfee og den rådgivning og den softwareudvikling, vi tilbyder dig, er baseret på forskning.

Vi skræddersyer din løsning, så den løser din udfordring og gavner din forretning. Men vi starter ikke fra bunden, da vi bruger standardkomponenter, så du sparer udviklingstimer. 

Og du vælger selv, hvor meget du vil involvere os.

Fordi vi sidder under samme tag som verdensklasseforskere, er vi de første til at høre om de nyeste teknologier. Vi arbejder dagligt på at omsætte dem til forretningsfremmende løsninger, der kan udnyttes i danske virksomheder.

Vores udviklere bruger samlet set halvdelen af deres tid i it-forskningsprojekter med verdensklasse it-forskningsmiljøer. Det er din garanti for, at vi har den nødvendige forskningsfaglige dybde, som kræves for at rådgive om og udvikle fremtidssikre, digitale teknologier og services.

Test, demonstrations- og udviklingsfaciliteter

Hos Alexandra Instituttet har dansk erhvervsliv adgang til state-of-the-art testfaciliteter, hvor det er muligt at teste og prototype software og teknologiske løsninger.

Her kan du få et overblik over nogle af de faciliteter, der er opbygget hos Alexandra Instituttet: https://teknologiskinfrastruktur.dk/faciliteter/?inst=alexandra

 

Ejerskab:

Alexandra Instituttet er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond og arbejder på normale markedsvilkår. Som samfundsnyttig virksomhed investerer vi vores indtjening i ny forskning, der skaber spændende danske arbejdspladser, bæredygtige og fremtidssikre digitale løsninger og løser samfundsmæssige udfordringer. 

Kontakt

Alexandra Instituttet

Aabogade 34, DK-8200 Aarhus N (og Rued Langgaards vej 7, DK-2300 Kbh. S)

Tlf: (+45) 7027 7012

Mail: alexandra@alexandra.dk

Web: Alexandra.dk